Aradul a celebrat Drapelul Național al României

  de G. Tomescu | 26 iunie 2015, 10:05 AM | Știri Arad

  0

  Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită și la Arad, în această dimineața, pe strada Romul Veliciu. Cu această ocazie, circulația pe strada din stânga platoului Primăriei a fost oprită pentru 20 de minute.

  Ploaia a grăbit ceremonia susținută în aer liber, însă programul stabilit s-a respectat chiar și în aceste condiții. După ce tricolorul a fost sfințit de către Arhiepiscopul ÎPS Timotei la catedrala „Sfânta Treime”, la ora 9 fix, la kilometrul 0 al Aradului a început ceremonialul de înălţare a drapelului României cu prezentarea onorului de către garda de onoare și salutul drapelului de luptă, respectiv intonarea Imnului Naţional, în prezența oficialităților și a muzeografului Bogdan Ivașcu.

  Ceremonia a continuat cu înălțarea drapelului pe catarg la catedrala „Sfânta Treime”, după un ceremonial religios și defilarea gărzii de onoare.

  Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.