duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Arădenii nu se vor bucura anul acesta de jocul de artificii din fața Primăriei, iar spectacolele sărbătorilor de iarnă trec pe online

  de Raluca Medeleanu | 18 noiembrie 2020, 12:24 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  1

  Pandemia își pune pecetea și asupra spectacolului specific nopții dintre ani, Primăria municipiului Arad fiind nevoită să ia o grea decizie: renunță inclusiv la jocul de artificii. Sărbătorile vor avea un gust amar în iarna anului 2020. Nici târgul de Crăciun sau tradiționalul spectacol cu ocazia aprinderii iluminatului festiv nu vor mai fi organizate, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului.

  „Având în vedere evoluția îngrijorătoare a pandemiei, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură au luat decizia de a restrânge la maxim acțiunile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, mai ales pe cele unde nu s-ar putea respecta distanțarea socială. Încercăm să eliminăm orice risc, prin organizarea câtorva evenimente online.
  Amosfera de sărbătoare va fi creată cu ajutorul iluminatului festiv. Anul acesta se vor folosi în proporție de 80% ornamentele utilizate anul trecut. Suma alocată pentru iluminatul festiv este de 145.000 euro (fără TVA), mare parte din această sumă reprezentând serviciile de montare, respectiv demontare a ornamentelor.
  Special pentru cei mici va fi montat pe platoul din fața Palatului Administrativ tradiționalul pom de Crăciun, dar din păcate, aprinderea luminițelor care-l vor împodobi nu va avea nici pe departe fastul de odinioară”, a transmis pentru Special Arad Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

  Decizia nu este luată doar la Arad, ci la nivel național, fiind anunțată de președintele României, Klaus Iohannis, ieri seară, când a transmis aleșilor locali că „târguri de Crăciun în acest an cu siguranță nu se pot organiza”.

  Chiar dacă magia sărbătorilor de iarnă se duce pe apa sâmbetei, totuși, pe această cale, măcar se vor economisi niște sume deloc neglijabile, în contextul în care bugetul orașului a fost puternic văduvit de bani, din cauza cheltuielilor aferente dezinfectanților, echipamentelor medicale etc. achiziționate pentru unitățile medicale și școlare din municipiu, în combaterea coronavirusului (de exemplu, în primăvară au fost alocați 2.700.000 lei doar pentru serviciile de dezinfecție!).

  Pentru a putea face o comparație, anul trecut organizarea tuturor evenimentelor din cadrul Târgului de Iarnă (noiembrie 2019- ianuarie 2020) a costat circa 1.000.000 lei, aici fiind incluse cadourile oferite copiilor de Moș Nicolae, cheltuielile artistice, infrastructura pentru desfășurarea concertelor festive, iluminatul festiv, artificiile de Revelion etc.

  Citește și:

  Câți bani au primit grădinițele și școlile din Arad pentru protecția în pandemie

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.