vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Arădencele s-au distrat cu o umbră palidă a campioanei: FCC Baschet Arad vs. Sepsi 63-47

  de Dan Lazăr | 22 februarie 2024, 8:51 AM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  O singură echipă a fost miercuri seara pe parchetul Polivalentei arădene, gazdele depășind clar campioana ultimelor ediții, Sepsi Sf. Gheorghe, scor 63-47 (13-7, 23-8, 16-9, 11-23).

  Începutul de partidă a fost un adevărat festival al ratărilor, scoțând în evidență nivelul modest al baschetului feminin românesc, în condițiile în care ocupantele locurilor III, respectiv II au reușit împreună într-un sfert doar 20 de puncte. Arădencele lui Miroslav Popov și-au reglat apoi tirul, au mai redus din greșelile de-a dreptul supărătoare, în timp ce oaspetele au rămas în ceață, reușind unul dintre cele mai slabe jocuri de la apariția lui Sepsi pe prima scenă a baschetului feminin. De fapt, campioana en-titre traversează o perioadă nefastă, acum o săptămână suferind primul eșec în Liga Națională după 38 de victorii la rând, 84-94 la Constanța, este implicată într-un scandal creat se pare artificial la nivel internațional (antrenorul Zoran Mikes fiind acuzat că „a pălmuit-o pe fund pe o sportivă de la Lyon”), iar fanii și o parte a oficialilor transmit săgeți spre Federație că ar ține partea echipei din Constanța. În această ultimă chestiune, dacă ar fi să judecăm după cum s-au prezentat cele două formații la Arad în acest început de an, am putea spune că CSM Constanța arătă că are față de campioană.

  Din nou americanca Andrea Easley a fost piesă de bază pentru FCC Baschet UAV Arad, secondată de cealaltă jucătoare de peste Ocean, Taylor Murray, una dintre puținele sportive care a fost sigură în acțiuni dintre fetele care au pășit aseară pe parchet.

  De partea cealaltă, ex-arădeanca Jovana Pasic și parțial americanca Morgan Green au arătat a jucătoare de baschet.

  Marcatoare:
  Arad: Easley 20 (5×3), Vitulova 19 (1), Murray 16 (1), Ghiță 6, Mititelu 2 (12 recuperări).
  Sepsi: Pasic 14 (2), Jankovic 11, Green 7, Hristova 6 (1), Cătinean 3 (1), Gereben 2, Nystrom 2, Armanu 2.

  Bile negre: fanii, forțele de ordine și… hoții

  O bilă neagră pentru lipsa publicului arădean de la acest joc, doar aproximativ 400 de spectatori luând loc în tribune, o alta pentru excesul de zel al forțelor de ordine, care au scos din sală un spectator pentru că a avut curajul să se așeze în tribuna VIP (pe jumătate goală), dar și pentru acei arădeni care au furat ghiozdanele unor elevi din Pecica, prezenți la meciul de miercuri seara.

  În ultima etapă a firavului sezon regulat, Aradul va juca pe terenul „lanternei roșii”, CSM Tg. Mureș, așteptând un nou pas greșit al lui Sepsi în meciul de la Sf. Gheorghe cu liderul neînvins de la malul mării, pentru un nesperat loc doi înainte de play-off.

  Citește și: Campioana României la baschet feminin vine, miercuri, la Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.