Arădencele Mădălina și Elisabeta Pălie, ambele practicante de karate, reținute de DIICOT pentru trafic de droguri! Vezi filmul cu „prada” procurorilor





Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Structura Centrală, împreună cu polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – IGPR, având suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R, au destructurat un grup infracțional organizat specializat în trafic de migranți.
Sub coordonarea procurorilor DIICOT, polițiștii DCCO, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, au efectuat 10 percheziții în București și în șase județe – Arad (Mădălina și Elisabeta Pălie, ambele practicante de karate Kyokushin), Braşov, Dolj, Ialomiţa, Galaţi, Vâlcea, la domiciliile membrilor unei grupări infracţionale specializată în trafic de migranţi pe ruta Orientul Mijlociu – Uniunea Europeană.
În urma perchezițiilor au fost ridicate 80 de grame de canabis, aparate de cântărire şi materiale pentru ambalare, precum şi peste 17.000 de euro, susceptibili a proveni din activitatea infracţională. Totodată 13 membri ai grupării au fost conduși la sediul Structurii Centrale a D.I.I.C.O.T., pentru audieri. Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și trafic de migranţi.
Din probele administrate în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2013-2014, membrii grupării ar fi organizat tranzitul ilegal prin România al mai multor migranţi care veneau din state localizate în zone de conflict şi post-conflict.
Migranţii, cu precădere sirieni, iranieni sau etnici kurzi, erau fie introduşi ilegal în România, fie veniți cu vize turistice, după care membrii grupării le organizau deplasarea cladestină în Occident, principalele state de destinaţie fiind Germania, Italia sau Austria.Conform probatoriului, pentru a trece frontiera în mod fraudulos, migranţii erau ascunşi în compartimentele de marfã sau în locaşuri special amenajate ale unor autocare, autocamione sau limuzine.
Ruta de traficare a imigranţilor ar fi avut ca punct comun de plecare Turcia, pentru majoritatea transporturilor clandestine, traversând ulterior Bulgaria, România, Ungaria, Austria, Germania/Italia.Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi obţinut de la fiecare migrant între 2.500 şi 3.000 de euro, în funcţie de numărul punctelor de frontieră traversate ilegal şi de riscul asumat.
Reţeaua era formată din 17 persoane, atât cetăţeni români, cât şi străini (turci) existand suspiciunea rezonabilă că beneficia de susținere financiară din partea exponenţilor unor grupări infracţionale din Turcia.Pentru a îngreuna monitorizarea activităţii infracţionale, liderii reţelei au cooptat în permanenţã noi transportatori, gazde şi complici, folosind alternativ mai multe rute de traficare şi o gamã extrem de variată de mijloace de transport.
Începând cu luna ianuarie a acestui an, au fost monitorizate peste șapte transporturi clandestine de migranţi ilegali, în total 50 de persoane, care au trecut frontiera de vest a României. Cinci dintre cazuri au fost depistate de către Poliția de Frontieră (Nădlac/Turnu), ca urmare a informațiilor furnizate de DIICOT.
Comentariile portalului
V-ați autohăcuit. Se mai întâmplă dacă nu ești atent la proceduri... Mie îmi apar, cu asta în care vă răspund, 17. Noa, dar eu sunt susț (...)
Doar o dilema care s-ar putea sa nu apara public: cum se face ca pe pagina principala in coloana din dreapta cu titul acestui articol al d-lui Notaros la final (...)
Este adevarat ceea ce scrieti,insa nu trebuie omis faptul ca Spitalul s-a dotat cu un sistem inteligent de acces,de plata a accesului,asa ca sa nu minimalizam eforturile (...)