Arădeanul Florian Coldea e la comanda SRI până când Iohannis va numi un alt șef!

  de Special Arad | 28 ianuarie 2015, 10:54 AM | Naţional | Știri Arad

  0

  Noul șef al SRI este un arădean. Florin Coldea, născut în localitatea arădeană Târnova, a fost numit șef interimar al SRI după ce George Maior a demisionat din funcție. Coldea a fost prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii.

  Născut în anul 1971 în localitatea Târnova, din judeţul Arad, generalul-locotenent Florin Coldea este căsătorit şi are un copil. A fost avansat în funcția de prim-adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005, iar din 2008 i-a fost acordat gradul de general de brigadă. Anul trecut, arădeanul a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

  Florin Coldea a participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil antiterorist, în cooperare cu parteneri străini ai SRI.

  Florin Coldea a mai fost interimar în fruntea SRI și în anul 2006, în perioada 20 iulie – 4 octombrie, atunci când a demisionat Radu Timofte. Imediat după aceea a fost numit ca șef al SRI George Maior, cel care a demisionat marți din funcție.

  Conform stiritvr.ro, în 2007, în timpul suspendării preşedintelui Traian Băsescu, Coldea a fost implicat într-un scandal declanşat de acuzaţiile preşedintelui PSD, Mircea Geoană, potrivit cărora i-ar fi şantajat pe magistraţii de la Curtea Constituţională cu scopul de a obţine de la aceştia un verdict de respingere a suspendării. Mircea Geoană a mai susţinut atunci că Traian Băsescu a cerut date de la SRI referitoare la judecătorii Curţii. Coldea a fost audiat de comisia parlamentară de control al SRI, în timp ce şeful statului a negat acuzaţiile.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.