duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Arădeanca Raluca Hodrea, profesor de economie – în delegația română care a câștigat Global Money Week Award pentru Europa, la New York!

  de Special Arad | 26 mai 2014, 8:42 AM | Educaţie

  1

  România a fost desemnată căștigătoarea marelui premiu „Global Money Week Award” la Summit-ul Internațional organizat de Child and Youth Finance Internațional (CYFI) la New York, în perioada 21-23 mai. România se situează pe locul I pentru al doilea an consecutiv, pentru activitatea în domeniul educaţiei financiare, Transylvania College find câștigătoare și în 2013, la Istanbul, a acestui mare premiu. Anul acesta, datorită rezultatelor obținute anul trecut, școala din Cluj a fost invitată să participe, în perioada 21-23 mai, la Summit-ul Internațional organizat la sediul ONU din New York. Un singur astfel de premiu este acordat anual fiecărei ţari de pe fiecare continent, din Europa fiind finaliste, alături de România, Olanda şi Albania. Din delegaţia Transylvania College au făcut parte elevele Aletta Magyary si Teodora Cleja, însoțite și îndrumate de Dr. Cornelia Vlad, profesorul care a lansat programul de educaţie financiară în această şcoală acum 4 ani și arădeanca Raluca Hodrea, profesor de economie, coordonator al proiectelor de Start-up. Misiunea Permanentă a României la ONU a fost partenera ediţiei din acest an a conferinţei organizate de Child and Youth Finance International, care s-a bucurat de prezenţa a 341 de participanţi: tineri din 23 de ţări din întreaga lume, 43 de misiuni permanente la ONU şi reprezentanţi ai guvernelor. Summit-ul organizat de CYFI recunoaşte în fiecare an meritele persoanelor, ale organizaţiilor non-guvernamentale şi ale instituţiilor statului care reuşesc să implementeze în mod inovator programe de educaţie financiară pentru copii şi tineri, pe scară cât mai largă. Mii de copii între 3-18 ani au beneficiat în ultimii 4 ani de  programul de educaţie financiară – adresat tinerilor din învățământul preuniversitar – dezvoltat de Transylvania College cu sprijinul Băncii Transilvania. „Cel mai frumos moment a fost atunci când am fost felicitaţi în mod public de către Excelenţa sa doamna Simona-Mirela Miculescu, ambasadorul României la ONU, ale cărei cuvinte de apreciere şi încurajare ne-au adus mândrie şi bucurie că putem să reprezentăm cu cinste ţara la acest nivel. Aşteptăm cu nerăbdare să împărtăşim cu elevii şi profesorii de la Transylvania College aprecierile primite” ne-a declarat, printre altele,  dr. Cornelia Vlad, directorul adjunct al şcolii şi iniţiatoarea proiectului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.