miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arădean luat la întrebări de procurori pentru o evaziune fiscală de peste 75.000 de lei

  de Special Arad | 4 martie 2017, 8:10 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad-Comunicat. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, prin rechizitoriul din data de 28.02.2017 trimiterea în judecată a inculpatului DANCOU SEBASTIAN pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că:

  Inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Arad, în perioada noiembrie 2011 – mai 2012, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii de facturi fiscale emise în numele altei societăţi comerciale din municipiul Satu Mare, reprezentând prestări servicii, facturi care nu au la bază operaţiuni reale, cauzând astfel un prejudiciu în dauna bugetului de stat în valoare de 536.664 lei.

  Totodată s-a mai stabilit că inculpatul, în calitate de administrator al aceleiaşi societăţi comerciale din Arad, în cursul lunii iunie 2012, a omis declararea veniturilor realizate din serviciile prestate în favoarea unei alte societăţi comerciale, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat de natura TVA sustras de la plată, în valoare de 75.561 lei.

  Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalul Arad.

  Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.