vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arădean amendat de două ori, în aceeași zi, pentru că a dat foc la cauciucuri

  de Special Arad | 16 martie 2022, 5:35 PM | Știri Arad

  1

  Comunicat. Ca în fiecare an, în această perioadă de final al sezonului rece, patrulele poliției locale se confruntă tot mai frecvent cu situații de incendiere voluntară a deșeurilor vegetale, sau chiar a unor materiale de mari dimensiuni din plastic ori cauciuc. Din nefericire, în unele cazuri există chiar riscul producerii unor incendii ce pun în pericol bunuri, imobile sau persoane.

  Un arădean din cartierul Sânicolau Mic, T.F., s-a remarcat în mod deosebit în data de 14 martie, când a fost sancționat de două ori de echipajele DGPL pentru astfel de fapte: prima dată cu 1500 de lei, iar a doua oară cu 10.000 de lei.

  Prima contravenție a constat în incendierea unor resturi vegetale în zona străzii Ștefan Zarie, în cursul după amiezii, când a fost surprins la orele 18:20 de un echipaj al Serviciului Ordine Publică și Parcări 2, care l-a sancționat pentru încălcarea OUG 92/2021.
  Odată cu sosirea serii, T.F. a decis să facă un pas mai departe, incendiind peste 60 de cauciucuri în incinta fostului CAP din zonă, cu scopul declarat de a recupera metalul din interior. La orele 23:20, când a sosit de urgență un echipaj al Biroului Ordine Publică și Intervenție, focul amenința să scape de sub control și să pună în pericol imobilele din zonă, fapt care a solicitat din plin personalul ISU, sosit și el în scurt timp. De această dată, arădeanul a primit o amendă de aproape 7 ori mai mare, proporțională cu gravitatea celei de-a doua încălcări a ordonanței de urgență privind regimul deșeurilor.

  Din păcate, T.F. nu reprezintă un caz singular. Cu doar o zi înainte, o altă patrulă a Biroului Ordine Publică și Intervenție l-a surprins pe numitul V.V.A., de 44 ani, din comuna Vladimirescu, în timp ce incendia vegetația uscată de lângă centura de N-V a municipiului. Fapta fusese sesizatã prin dispeceratul poliției locale, iar respectivul a încercat să fugă de la fața locului. Când a fost chestionat asupra motivului incendierii, acesta nu a fost în măsură să ofere o explicație pentru demersul său. Sancțiunea aplicată a fost amendă contravențională de 1500 lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.