„Arad, mon amour” – expoziție de artă plastică la Biblioteca arădeană





Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, în parteneriat cu Asociația „Ion Andreescu” Arad, vă invită la vernisajul expoziției de artă plastică „Arad, mon amour”, ce va avea loc în data de 22 august 2023, începând cu ora 17:00, în grădina de lectură a bibliotecii arădene.
Vor fi expuse lucrări de la artiștii Alina Patroiu, Ana Istrate, Attila Csillag, Cati Hălmăgeanu, Daniela Kovats, Elena Gheorghieș, Estera Kertész, Ferenc Kurunczi, Flory Takacs, Mihai Takacs (†), Amalia Stana, László Melics, Liliana Șerbănescu, Maria Lucan, Mircea Boran, Pavel Jurik, Rodica Pungea, Rozalia Buză și Zsolt Kolumban.
Expoziția, găzduită în cadrul unui spațiu cultural inedit – Artoteca Bibliotecii arădene, își propune să prezinte iubitorilor de frumos multiple viziuni artistice inspirate din dragostea față de orașul de pe Mureș, prin lucrări de artă plastică, realizate atât pe pânză, carton pânzat, în stiluri și tehnici la liberă alegere: acuarelă, ulei pe pânză, acrilic, tehnica mozaicului în semințe, prelucrare digitală, precum și artă fotografică.
Pentru fiecare din artiștii arădeni, artele plastice reprezintă o pasiune, un mijloc de exprimare al inspirației, al universului interior, al muncii și talentului ce aduce cu sine și expresivitatea artistică. Preocuparea de a crea artă în timpul liber oferă un plus de valoare oricărei creații artistice, deoarece ceea ce este creat din pasiune, atrage, convinge și fascinează iubitorul de frumos.
Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică „Arad, mon amour” în perioada 22 august – 3 septembrie 2023, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)