Arad Free Tours vă invită să descoperiți istoria comunității sârbești, printr-un tur gratuit al orașului

  de Raluca Medeleanu | 8 septembrie 2020, 1:27 PM | Cultură | Știri Arad

  0

  Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Arad Free Tours, în parteneriat cu Asociația Concordia, prin proiectul Carta Societății Arădene, au pus la cale seria de evenimente intitulate „Turist la tine acasă”. Sub motto-ul „Află poveștile orașului!”, proiectul are ca scop oferirea de tururi ghidate prin oraș localnicilor. Astfel aceștia vor avea ocazia să se familiarizeze cu istoria și poveștile mai mult sau mai puțin cunoscute ale orașului, pe care le vor afla de la ghizii Arad Free Tours.

  Aceste tururi sunt organizate săptămânal, în fiecare duminică, de la ora 18:00. Punct de întâlnire: platoul din fața Primăriei. Duminică, 13 septembrie, turul are ca temă comunitatea sârbească.

  „Știm de contribuțiile avute de comunitățile de nemți, maghiari sau evrei în dezvoltarea Aradului, însă mai există o minoritate care a avut un cuvânt important de spus în istoria Aradului. Dacă vrei să afli de ce regiunea Aradului e cunoscută de sârbi drept Pomorišje, cine au fost Sava Tekelja, Milan Tabaković sau Stefan Tenecki, sau cum arăta cea mai veche biserică din oraș, vino alături de noi duminică, 13 septembrie, într-un tur al orașului care te va ajuta să afli povestea sârbilor arădeni: de la grăniceri la arhitecți, pictori sau mecena.
  De ghidajul celor care vor fi „turiști” la ei acasă se vor ocupa ghizii de turism din cadrul proiectului Arad Free Tours, proiect lansat de Asociația Turism Alternativ în urmă cu aproximativ șapte ani. De atunci și până acum, Arad Free Tours a rămas singurul proiect de voluntariat care oferă tururi gratuite turiștilor care vizitează Aradul.
  Carta Societății Arădene este un proiect al Asociației Concordia, o platformă creată de societate, pentru societate, care își propune să construiască o punte de legătură între comunitate, educație, cultură, sănătate, economie și administrație.
  Nu e nevoie de rezervare, doar vă prezentați la ora stabilită la punctul de întâlnire
  !”, spun organizatorii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.