Arad Free Tours organizează ediția în limba maghiară a turului „Turist la tine acasă”

  de Special Arad | 26 august 2020, 10:26 AM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Comunicat. Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Arad Free Tours, în parteneriat cu Asociația Concordia, prin proiectul Carta Societății Arădene, la inițiativa acestora din urmă, a lansat de în urmă cu câteva săptămâni proiectul „Turist la tine acasă”. Sub motto-ul „Află poveștile orașului!”, proiectul are ca scop oferirea de tururi ghidate prin oraș localnicilor. Astfel aceștia au ocazia să se familiarizeze cu istoria și poveștile mai mult sau mai puțin cunoscute ale orașului, pe care le vor afla de la ghizii de turism ai proiectului Arad Free Tours.

  Tururile sunt organizate săptămânal, în fiecare duminică, de la ora 18. Arădenii care vor să cunoască câte puțin din istoria orașului au astfel ocazia să afle povești despre monumente precum Teatrul Clasic, Piața Mare, Piața Avram Iancu, Sinagoga Neologă, Palatul Cultural, Parcul Eminescu sau Palatul Administrativ.

  Pe data de 30 august, „Turist la tine acasă” va avea, însă, o ediție specială, în limba maghiară. „Avem încă o comunitate destul de numeroasă de maghiari în Arad și am considerat că e oportun să organizăm o ediție a evenimentului și în limba maghiară. Vorbitorii de limbă maghiară avea ocazia, astfel, să afle povești despre cele mai importante obiective istorice și turistice din oraș, multe dintre ele fiind astăzi în picioare tocmai datorită comunității maghiare pe care Aradul a avut-o acum un secol”, spune Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ.

  De ghidajul arădenilor la turul de pe 30 august se va ocupa Zsóri Károly. Acesta este atât ghid de turism în cadrul proiectului Arad Free Tours, cât și președinte al Toastmasters Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.