Arad Fashion Days, evenimentul monden de care Aradul avea nevoie | Foto

  de Raluca Medeleanu | 24 November 2019, 9:51 AM | Monden | Știri Arad

  0

  Designeri din Arad și din țară, nume consacrate, altele la început de drum, au încântat numerosul public din sala Palatului Cultural, sâmbătă seara, pe catwalk fiind admirate colecții special create pentru Arad Fashion Days.

  După cum explica și Ancuța Ciortea, una dintre principalele organizatoare ale evenimentului, la noi în oraș nu s-a mai desfășurat un veritabil show fashion, de o asemenea amploare, de aproape 20 de ani. Arad Fashion Days, care se extinde pe două zile în acest weekend, a debutat sâmbătă dimineață, de la ora zece, cu târgul designerilor, continuând apoi seara, de la ora șapte, cu show-ul propriu-zis și continuă și azi, 24 noiembrie.

  „Are Aradul potențial pentru fashion?”, am întrebat-o înainte de show pe Cristina Sabău, responsabila PR a evenimentului.

  „Vrem să aibă! Asta urmărim de fapt. Și vrem să facem din acest eveniment un etalon, să mergem mai departe, să devină un reper în industria de fashion din România și, de ce nu, din străinătate”, ne-a răspuns încrezătoare aceasta.

  Vineri seara, la conferința de presă susținută în Sala Ferdinand a Primăriei Arad, au luat cuvântul doi dintre invitații speciali, vestitul designer Cătălin Botezatu și Maurice Munteanu, fashion editor al revistei Elle România și jurat al emisiunii „Bravo, ai stil!”.

  „Îmi pare bine că am venit la Arad. Nu am mai fost niciodată aici. Îmi pare bine că ne regăsim într-un context în care moda românească este celebrată, într-un context în care această industrie trece prin perioade mai mult sau mai puțin favorabile și îmi pare foarte bine că am ocazia să cunosc și nume noi. Sunt dornic să-i cunosc pe acești oameni, vreau să văd ce fac”, a spus Maurice Munteanu.

  „Eu iubesc Aradul. Am fost în trecut de multe ori la prezentări de modă din Arad. Nu știu ce s-a întâmplat, dar mă bucur că a reînceput anul acesta, cu acest festival. Uitându-mă pe lista designerilor, am fost plăcut surprins să văd acolo nume celebre. Pe lângă asta, este foarte important să promovăm tinere talente. Mă bucur că am ajuns aici, este extrem de frumos și elegant. Legat de eveniment, este un show, nu o simplă prezentare de catwalk (…). Am venit cu o prezentare de rochii de seară și una pentru bărbați, să vadă și bărbații cu ce ar trebui să se îmbrace, iar femeile să vadă bărbații, că așa se întâmplă de obicei”, a spus râzând Cătălin Botezatu.

  În prima seară, pe catwalk au urcat manechine îmbrăcate în creațiile semnate de Cătălin Botezatu, Ștefan Muscă, Clara Rotescu, Salon Angelo, Art Bijoux by Diana, Tudor Tailor, Paul Micșa, Andrea Cuciureanu, CozacOne, Aura Dumitru, Artizans d’amour, Romanița Iovan și, nu în ultimul rând, Chic by Vali Cioban.

  Gazda evenimentului este Cosmina Păsărin, care a mai prezentat la Arad și evenimentul „Hello Style” (primăvara trecută la Primărie), despre care organizatorii spun că are „o voce inconfundabilă, care știe să contureze parcursul unui show de modă astfel încât publicul să fie în totalitate transpus în poveștile fiecărui designer”, iar muzica din timpul prezentărilor poartă amprenta lui Mike Cross – DJ arădean care a urcat și pe scena Untold.

  Organizatorii principali ai evenimentului sunt Ancuța Ciortea, Paul Micșa, Cristina Sabău, Lidia Georgiu, Benny Mark și Ghiță Marian, susținuți de Asociația Youth Team, în colaborare cu Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură și Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad. Evenimentul se desfășoară sub patronajul FRDVA – Federația Română de Design și Accesorii Vestimentare.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.