Aproape 6 milioane de lei pentru spitalul arădean și ineuan, din fonduri europene, locale și de stat

  de Special Arad | 4 august 2018, 2:43 PM | Administraţie

  0

  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad și Spitalul Orășenesc Ineu

  Comunicat. Consilierii judeţeni au adoptat Hotărârea de Consiliu privind aprobarea proiectului „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţul Arad la servicii medicale de urgenţă”, în valoare de 5.993.690,66 lei (inclusiv TVA), un parteneriat între Ministerul Sănătăţii – lider de proiect, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Primăria Oraşului Ineu. De asemenea, s-a aprobat şi contribuţia Consiliului Judeţean, însumând 116.919,16 lei, (2% din cheltuielile eligibile).

  „A fost aprobată în unanimitate întreaga valoare a acestui proiect, respectiv contribuţia din fonduri europene şi din bugetul statului, precum şi contribuţia Consiliului Judeţean, în valoare de 2 la sută. «Urgenţele» constituie o prioritate absolută, locul unde se salvează vieţi, unde se lucrează «la foc continuu» şi unde nu doar priceperea medicilor şi performanţa aparaturii sunt importante, ci şi factorul timp. De aceea, îmbunătăţirea condiţiilor de la Unitatea Primire Urgenţe este o preocupare permanentă pentru Consiliul Judeţean”, a declarat preşedintele Iustin Cionca. Obiectivul acestei investiţii a fost acela de îmbunătăţire a accesului la serviciile medicale, având în vedere faptul că această secţie de urgenţe este singura din judeţ, la serviciile căreia apelează toţi arădenii.

  Menţionăm că din totalul de 5.993.690,66 lei, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, îi revin 5.845.957,93 lei, iar Spitalului din Ineu, prin Primăria locală, i-au revenit 147.732,73 lei, reprezentând echipamente medicale şi salarii.

  Conform Ghidului Solicitantului, pentru depunerea cererii de finanţare este necesar semnarea Acordului de parteneriat, precum şi adoptarea unei Hotărâri de Consiliu, privind aprobarea proiectului şi a cheltuielilor legate de proiect. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.