duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Aproape 50 de șoferi arădeni, prinși conducând peste viteza legală. 10 permise reținute în urma controalelor

  de Special Arad | 30 ianuarie 2024, 5:40 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat IPJ Arad. În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

  Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 36.300 de lei, din care 48 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 88 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.

  Au fost reținute 10 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunilor desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative intrate în vigoare la data de 7 iulie 2023, conform cărora, săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

  Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.