Aproape 200 de copaci uscați din Arad vor fi tăiați, dar se vor planta alți trei pentru fiecare

  de Special Arad | 25 September 2018, 4:58 PM | Eco | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Pentru regenerarea şi îmbunătăţirea materialului dendrofloricol (arbori, arbuşti,etc.), plantat în oraşul nostru de-a lungul vremii, Primăria Municipiului Arad a început tăierea unui număr de 81 thuia uscaţi de pe faleza râului Mureş, precum şi a unui număr de 111 copaci uscaţi sau găunoşi de pe străzile I. C. Brătianu, T. Vladimirescu, G. Coşbuc, D. Bolintineanu, Parcul Eminescu şi Parcul Copiilor.

  Decizia de tăiere a copacilor uscați s-a luat după o atentă evaluare a riscurilor pe care aceștia le prezentau pentru cei ce tranzitează zonele respective, precizează Primăria Municipiului Arad, menționând că pentru realizarea operaţiei de tăiere au fost obţinute toate avizele necesare.

  Pentru fiecare copac tăiat se vor planta alţi trei copaci, aşa cum este specificat în regulamentul de funcţionare a spaţiilor verzi, aprobat prin HCLM nr. 154/22.04.2018.

  În perioada 01.10.2018 – 15.11.2018 se va realiza eşalonat plantarea materialului dendrologic. Speciile plantate vor fi Fagus Sylvatica, Cedrus Atlantica, Punica granatum, Photinia, Syringa vulgaris, Acer, Liquidampar etc.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.