joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aproape 100 de misiuni în câteva zile, pentru pompierii arădeni. Au găsit trei elemente de muniție la Păuliș

  de Special Arad | 16 ianuarie 2023, 11:51 AM | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ al județului Arad au gestionat în acest sfârșit de săptămână 94 de intervenții în situații de urgență.

  Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 81 de solicitări.

  Salvatorii au intervenit prompt pentru stingerea a 3 incendii înregistrate la case, astfel:

  În data de 13 ianuarie 2023 pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case din orașul Curtici. Incendiul, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 1mp la nivelul acoperișului, a fost stins prompt în limitele găsite.

  Tot în data de 13 ianuarie 2023, pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Miniș. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite iar în urma flăcărilor a ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 70mp.

  În data de 14 ianuarie 2023 pompierii militari ai Detașamentului Sebiș au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Aldești. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite iar în urma flăcărilor a ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 4mp.

  Totodată, în această duminică, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a fost solicitată să intervină pentru asanarea unor elemente de muniție, în apropierea localității Păuliș, pe un teren viran.

  Pirotehniștii au identificat 3 elemente ca fiind proiectile explozive (trasor) de calibrul 40mm, care au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

  De asemenea, pompierii arădeni au acționat și în alte 9 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, verificarea concentrației de oxigen din secțiile ATI și recunoașteri în teren.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.