Apple Watch 6 ar putea veni cu Touch ID, urmărirea gesturilor și SpO2

  de Special Arad | 14 septembrie 2020, 11:28 AM | IT

  0

  (foto: PatentlyApple)

  Există o mulțime de ceasuri inteligente disponibile pentru cumpărare, cu o gamă largă de caracteristici utile și, în timp ce smartwatch-urile Apple au unele dintre aceste instrumente, există și altele care lipsesc de pe ceasurile companiei americane. Acum, o cerere de brevet depusă de Apple pentru un nou brevet sugerează că smartwatch-urile Apple ar putea obține în curând mai multe caracteristici cerute în ultimul timp de utilizatori.

  Acest brevet, descoperit de Tech Radar pe site-ul PatentlyApple, care se referă la mai multe caracteristici de sănătate, controalele gestuale și multe altele, a fost acordat recent companiei Apple. Cererea de brevet a fost depusă la USPTO – United States Patent and Trademark Office în primul trimestru al anului anului 2019. Aceasta înseamnă că Apple a experimentat tehnologia de ceva vreme și am putea să o vedem pe ceasurile inteligente Apple Watch foarte curând – poate chiar pe Serie 6.

  Sigur că nu putem confirma acest lucru și nici măcar că vom vedea ceva din acest brevet în Apple Watches. De multe ori brevetele ne spun doar că o companie testează caracteristici, nu neapărat că le va include în produse. Brevetul primit de companie cuprinde multe caracteristici noi, așa că, chiar dacă Apple le-ar folosi pe toate în ceasurile sale inteligente, probabil nu le-ar introduce pe toate simultan.

  O caracteristică de securitate de top pe care o prezintă brevetul este Touch ID. Această funcție se află în iPhone-uri și iPad-uri de mai multe generații. Activarea acestui lucru pe Apple Watch ar face probabil ca smartwatch-ul să necesite o validare cu amprenta digitală a utilizatorului înainte de a vizualiza datele personale.

  Sunt menționate și gesturi care, asemănător cu „raise to wake – ridicați la trezire”, sunt prezente în numeroase ceasuri inteligente. Această caracteristică ar recunoaște diferite mișcări ale brațelor pentru a declanșa diferite funcții – dar brevetul nu menționează ce fel de comenzi rapide ar putea fi acestea. Similar cu aceasta, brevetul menționează un algoritm special care ar permite ceasurilor Apple să recunoască pe ce mână se afla.

  Există și câteva caracteristici de sănătate în brevet, inclusiv monitorizarea oxigenului din sânge SpO2, o caracteristică prezentă pe câteva ceasuri inteligente și una pe care mulți sperau că va veni la Apple Watch. Recent, cel mai mare rival al Apple a lansat un astfel de smartwatch, Samsung Galaxy Watch 3 poate măsura SpO2.

  SpO2 măsoară nivelul oxigenului din sânge. Funcția verifică cât de mult oxigen este în sânge, deoarece oxigenul aflat în cantități mai mici în sânge poate fi un simptom al diferitelor afecțiuni. Nivelul normal de oxigen în sângele arterial la om este de 95–100%. Dacă nivelul este sub 90%, este considerat scăzut și numit hipoxemie. Nivelurile de oxigen din sângele arterial sub 80% pot compromite funcțiile diferitelor organe, cum ar fi creierul și inima.

  Alte caracteristici de sănătate menționate includ alerte medicale (astfel încât să vă puteți seta memento-uri legate de sănătate pentru a lua medicamente, de exemplu), sfaturi dietetice și nutriționale și alte date de sănătate, dar există mai puține informații despre modul în care acestea ar fi puse în aplicare.

  După cum am menționat mai sus, nu știm când sau dacă vom vedea aceste caracteristici într-un ceas inteligent Apple Watch. Dar dacă Apple dorește să rămână competitiv cu gama de alte ceasuri inteligente de pe piață, va trebui să găsească loc pentru aceste noi funcții în ceasurile sale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.