Apple și Samsung, amendate cu 15 milioane euro în Italia

  de Special Arad | 29 octombrie 2018, 12:24 PM | IT

  0

  Apple și Samsung au fost amendate cu 10 și respectiv, 5 milioane de euro pentru uzura planificată, anunță Autoritatea Italiană pentru Piață și Concurență, care garantează concurența în Italia. Compania americană Apple este amendată cu o sumă dublă, 10 milioane de euro, față de concurentul și rivalul său gigantul high-tech Samsung.

  Companiile Apple și Samsung au implementat practici de afaceri necinstite”, a declarat Autorita Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) într-un comunicat de presă. Autoritatea acuză actualizările lansate de cei doi producători, de faptul că „au cauzat defecțiuni grave și au redus în mod semnificativ performanța”. În cele din urmă, aceste actualizări împing consumatorii să schimbe smartphone-ul mai repede, acuză autoritatea italiană.

  Autoritatea Italiană pentru Piață și Concurență a aplicat „doar„ o amendă de 5 milioane de euro companiei Samsung. Amenda este legată de „încetinirea programată a telefoanelor Samsung”. Scăderea performanțelor smartphone-urilor apare uneori după primirea de noi actualizări.

  Compania Apple a fost amendată de AGCM cu suma de 10 milioane de euro. AGCM nu specifică dacă este vorba Apple iPhone 6 cu variantele sale, iPhone 7 sau alte modele așa-zis mai vechi de la compania americană. Potrivit AGCM, firma condusă de Tim Cook a forțat utilizatorii de iPhone să treacă de la versiunea sistemului de operare iOS 6 la iOS 10, o versiune a sistemului de operare mobil dezvoltată inițial pentru iPhone 7. Următoarea versiune a sistemului de operare, extrem de criticat iOS 11, a încetinit semnificativ performanța iPhone-urilor mai vechi, conform AGCM.

  Potrivit PhoneAndroid, Apple primește și o amendă suplimentară de 5 milioane de euro pentru lipsa de transparență. Apple nu și-a informat utilizatorii despre caracteristicile „esențiale” și despre durata medie de viață a bateriilor iPhone-urilor. În mod similar, Apple nu avertizează consumatorii că încetinește performanța iPhone-ului pentru a păstra integritatea bateriei, așa cum a mărturisit în decembrie 2017.

  Nici la Samsung nu au fost specificate Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S7. Modelele mai noi cum ar fi Galaxy S8 sau Galaxy Note 8 nu intră în discuție. Pe partea Samsung, acuzațiile arată cu degetul în special spre Galaxy Note 4, care a beneficiat de o actualizare Android proiectată pentru Galaxy Note 7. În 2016, Note 4 a primit într-adevăr, actualizarea Android 6.0.1 Marshmallow. Potrivit plângerilor unor utilizatori italieni, această actualizare a încetinit considerabil performanța dispozitivului.

  Pentru a face lucrurile să meargă din rău în mai rău, ambele companii spun că nu există „nici o modalitate de a restabili funcționalitatea inițială a produselor lor”.

  Samsung a spus că nu a cauzat niciodată încetinirea intenționată a dispozitivelor mai vechi și nu a dat nici o declarație sau comunicat oficial privind amenda.

  Autoritatea Italiană a acuzat pe Samsung și Apple de neglijarea informării clienților cu privire la impactul potențial al actualizărilor smartphone-urilor. Și, de asemenea, de neglijarea furnizării unei modalități de restabilire a funcționalității originale a dispozitivelor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.