joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Apple, Nike, BMW, Ford, Audi și General Motors părăsesc piața rusească. Google elimină știrile furnizate de statul rusesc

  de - | 2 martie 2022, 4:32 PM | Business | Internaţional

  0

  Mai multe mari companii ale lumii au anunțat că nu vor mai furniza produse pe piața rusă și că își încetează producția în această țară. Printre companiile care renunță la piața rusească după ce Putin a inițiat un război în Ucraina se numără BMW, Ford și Apple. Anterior, Audi și General Motors au făcut anunțuri similare, scrie Digi24.

  „Suntem profund îngrijorați de invazia rusă a Ucrainei și suntem alături de toți oamenii care suferă”, a anunțat compania Apple într-un comunicat transmis marți presei. Compania a adăugat că a oprit toate exporturile către canalul său de vânzări din țară încă de săptămâna trecută, scrie Politico.

  Compania Alphabet Inc (Google) a anunțat că nu mai scoate în evidență știrile agențiilor de stat din Rusia, iar Ford Motor a transmis partenerului său de producție din Rusia că suspendă operațiunile în țară.

  De asemenea, Harley-Davidson Inc și-a suspendat activitatea și livrările de motociclete, scrie Reuters.

  Nike Inc a făcut indisponibilă achizițiile online ale produselor sale în Rusia, atât pe website, cât și pe aplicația sa, a arătat marți o actualizare pe site-ul rusesc al producătorului de îmbrăcăminte sport.

  BMW și Ford își suspendă toate operațiunile în Rusia, cu efect imediat. În plus, compania Ford a anunțat că va dona 100.000 de dolari către Global Giving Ukraine Relief Fond, pentru toți ucrainenii și familiile ucrainene care au fost forțați să plece din casele lor ca urmare a agresiunii rusești, potrivit Digi24, care citează Reuters.

  Săptămâna trecută, și companiile auto Audi și General Motors au anunțat că nu vor mai livra pe piața rusă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.