miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Apple lucrează la un smartphone iPhone Flip: ce este posibil să vedem?

  de Special Arad | 24 iulie 2020, 11:40 AM | IT

  0

  (foto: Iskander Utebayev @bat.not.bad)

  Auzim zvonuri de ani de zile că Apple lucrează la un iPhone pliabil și, până acum, asta este tot: zvonuri. Dar s-au adunat suficiente informații pentru a sugera unele elemente de design și funcții care pot ajunge pe dispozitivul final Apple. De cât timp lucrează Apple la un telefon pliabil – care poate fi numit iPhone Flip – nu este clar, dar gigantul american își păstrează în mare secret toate proiectele până când este gata să le dezvăluie.

  Idea unui smartphone pliabil este foarte ispititoare chiar și pentru Apple. Rivalul său Samsung a lansat deja două smartphone-uri pliabile, Galaxy Fold și Galaxy Z Flip și se pregătește în august să mai lanseze două. Așteptăm ca viitorul smartphone pliabil Apple iPhone Flip, nu știm cu se va numi, să fie cea mai rafinată versiune a unui telefon pliabil apărut pe piață.

  În ceea ce privește numele, am auzit zvonuri că ar putea fi numit iPhone Flip, referindu-se probabil la brevetele de tip Galaxy Z Flip. Din păcate, nu avem nicio idee despre momentul în care va apărea dispozitivul, cu atât mai puțin o dată de lansare a iPhone-ului pliabil. În spiritul Apple probabil înainte de lansarea unei noi serii, poate chiar înainte de Apple iPhone 12 în toamna acestui an, conform TechRadar.

  Sunt informații contradictorii, unele vorbesc despre un prototip, ceea ce sugerează că Apple poate nu a finalizat nici măcar un design. Având în vedere cât de bine își păstrează compania noile proiecte, dispozitivul ar putea fi foarte bine și mai departe decât bănuim.

  De asemenea, nu știm cât costă acest smartphone pliabil, dar având în vedere că multe telefoane pliabile costă mult peste 1.500 de euro sau chiar peste 2.000, ne așteptăm ca smartphone-ul pliabil Apple să aibă un preț ridicat.

  În acest moment, zvonurile pentru iPhone-ul pliabil se încadrează în două tabere: una care sugerează că dispozitivul va avea un ecran pliabil adevărat, iar celălalt sugerează două ecrane distincte separate printr-o balama. Deși se presupune a fi doar un „prototip curent” și nu un design final, este descris ca având margini rotunjite precum actualul iPhone 11. Și, asta este tot ce am auzit despre Apple iPhone Flip.

  Dar sunt și unele lucruri pe care am dori să le vedem pe viitorul iPhone pliabil.

  În primul rând camere de top. Samsung Galaxy Fold și Huawei Mate Xs au în dotare cele cele mai bune camere foto prezente și pe telefoanele emblematice.

  Apoi am vrea suport pentru Apple Pencil. Cu așa ceva ar depăși celelalte telefoane pliabile de pe piață. Având în vedere modul în care Apple Pencil 2 se atașează magnetic de cele mai noi tablete iPad Pro, ne-ar plăcea să vedem cum ar putea fi integrat stiloul Apple cu iPhone-ul său pliabil.

  O durată mare de viață a bateriei. Samsung Galaxy Fold are o durată de viață a bateriei respectabilă pentru dispozitiv din prima generație, dar ne-am dori mai mult în ceea ce privește telefonul pliabil Apple.

  Dincolo de ce dorim important este ca Apple să aducă pe piață primul său telefon pliabil. Nu ne îndoim de caracteristicile pe care compania americană le va pune pe acest smartphone, vor fi în spiritul și tradiția Apple de a face telefoane excelente.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.