marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Apple AirTag cu Ultra-Wideband, un concurent pentru Samsung Galaxy SmartTag+

  de Special Arad | 30 aprilie 2021, 11:52 AM | IT

  0

  Apple a dezvăluit în cele din urmă dispozitivul său inteligent de urmărire a obiectelor. Dispozitivul adoptă denumirea Apple AirTag și are o tehnologie similară cu Samsung SmartTag+ lansat recent. Brelocul Samsung a fost anunțat la începutul anului cu seria Galaxy S21, dar atunci a debutat doar Samsung SmartTag, iar săptămâna trecută SmartTag+ în Coreea de Sud.

  Apple AirTag are tehnologie ultra-wideband (UWB) pentru a localiza dispozitivul cu o precizie mai mare. Folosind aplicația Găsește-mi Apple, puteți localiza rapid obiectul etichetat, potrivit GizmoChina. Apple AirTag va funcționa folosind aplicația Găsește-mi – Find My de pe seria Apple iPhone 11 sau iPhone 12.

  Funcționarea brelocului Apple AirTag este similară cu a modelului Samsung SmartTag+. Atunci când tracker-ul se află în raza de acțiune Bluetooth, se poate activa un bip prin intermediul aplicației pentru a localiza rapid obiectul etichetat. Asistentul inteligent Siri de la Apple poate fi, de asemenea, utilizat pentru a găsi trackerul. Este puțin ciudată decizia Apple de a face acest breloc compatibil doar cu iPhone 11 și iPhone 12. Samsung are o paletă mult mai largă de dispozitive, trackerul Samsung fiind compatibil chiar cu telefoane mid-range, cum ar fi Samsung Galaxy A20e.

  Caracteristica adăugată a trackerului inteligent și ușor este certificarea IP67. Este rezistent atât la apă, cât și la praf, cu acest rating IP67. Modelul Samsung nu are această certificare. De asemenea, are o baterie cu litiu care poate dura până la un an, la fel ca modelul Samsung.

  Apple s-a asigurat, de asemenea, că, chiar și atunci când eticheta nu se află în raza de acțiune Bluetooth, o combinație de funcții inteligente din dispozitiv face posibilă localizarea etichetei folosind tehnica Precision Finding, potrivit Apple. Capacitatea de a localiza o etichetă pierdută sau furată va depinde de disponibilitatea utilizatorilor aplicației Găsește-mi Apple oriunde în lume, unde serviciul UWB nu este restricționat. În astfel de cazuri, Apple AirTag poate utiliza discret alte smartphone-uri Apple pentru a-și actualiza locația în aplicația Find My a proprietarului.

  Apple AirTag este disponibil începând cu 30 aprilie și va fi comercializat la prețul de doar 29 USD. Cu toate acestea, un pachet de patru dispozitive Apple AirTag-uri poate fi obținut cu 99 dolari.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.