Apple AirTag cu Ultra-Wideband, un concurent pentru Samsung Galaxy SmartTag+

  de Special Arad | 30 April 2021, 11:52 AM | IT

  0

  Apple a dezvăluit în cele din urmă dispozitivul său inteligent de urmărire a obiectelor. Dispozitivul adoptă denumirea Apple AirTag și are o tehnologie similară cu Samsung SmartTag+ lansat recent. Brelocul Samsung a fost anunțat la începutul anului cu seria Galaxy S21, dar atunci a debutat doar Samsung SmartTag, iar săptămâna trecută SmartTag+ în Coreea de Sud.

  Apple AirTag are tehnologie ultra-wideband (UWB) pentru a localiza dispozitivul cu o precizie mai mare. Folosind aplicația Găsește-mi Apple, puteți localiza rapid obiectul etichetat, potrivit GizmoChina. Apple AirTag va funcționa folosind aplicația Găsește-mi – Find My de pe seria Apple iPhone 11 sau iPhone 12.

  Funcționarea brelocului Apple AirTag este similară cu a modelului Samsung SmartTag+. Atunci când tracker-ul se află în raza de acțiune Bluetooth, se poate activa un bip prin intermediul aplicației pentru a localiza rapid obiectul etichetat. Asistentul inteligent Siri de la Apple poate fi, de asemenea, utilizat pentru a găsi trackerul. Este puțin ciudată decizia Apple de a face acest breloc compatibil doar cu iPhone 11 și iPhone 12. Samsung are o paletă mult mai largă de dispozitive, trackerul Samsung fiind compatibil chiar cu telefoane mid-range, cum ar fi Samsung Galaxy A20e.

  Caracteristica adăugată a trackerului inteligent și ușor este certificarea IP67. Este rezistent atât la apă, cât și la praf, cu acest rating IP67. Modelul Samsung nu are această certificare. De asemenea, are o baterie cu litiu care poate dura până la un an, la fel ca modelul Samsung.

  Apple s-a asigurat, de asemenea, că, chiar și atunci când eticheta nu se află în raza de acțiune Bluetooth, o combinație de funcții inteligente din dispozitiv face posibilă localizarea etichetei folosind tehnica Precision Finding, potrivit Apple. Capacitatea de a localiza o etichetă pierdută sau furată va depinde de disponibilitatea utilizatorilor aplicației Găsește-mi Apple oriunde în lume, unde serviciul UWB nu este restricționat. În astfel de cazuri, Apple AirTag poate utiliza discret alte smartphone-uri Apple pentru a-și actualiza locația în aplicația Find My a proprietarului.

  Apple AirTag este disponibil începând cu 30 aprilie și va fi comercializat la prețul de doar 29 USD. Cu toate acestea, un pachet de patru dispozitive Apple AirTag-uri poate fi obținut cu 99 dolari.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.