Aplicații practice. Studenții de la Farmacie, în laborator

  de Special Arad | 2 November 2022, 9:08 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. Studenții Facultății de Farmacie, anul V de studiu, au vizitat laboratorul S.C. IDP Botanical Pharm din Arad, însoțiți de doamna Asist. Univ. Dr. Elisabeta Chișe, cu care studiază disciplina Industria medicamentului și Biotehnologii Farmaceutice.

  În incinta laboratorului, studenții au studiat și acționat utilaje specifice, prin care se obțin diferite soluții, creme și geluri, utilizate în medicină și industria de beauty. Au putut să studieze omogenizatorul, sistemul de preparare a produselor semisolide (creme, unguente) în două faze, sistemul de divizare-dozare, și nu în ultimul rând sistemul de preparare a apei purificate, utilizată la prepararea produselor dermatocosmetice.

  Studenții au putut să vadă procesul de fabricare a două produse din producția curentă a laboratorului : un deodorant antiperspirant cu alune și extracte de plante, respectiv un antiperspirant spray pentru picioare, cu alune și extracte de plante.
  Directorul laboratoarelor, Dl. Farm. Claudiu Ica a avut bunăvoința de a deschide porțile laboratorului pentru studenții noștri, fiind alături de ei pas cu pas, pentru a da toate explicațiile necesare.

  Aplicațiile practice sunt o prioritate pentru cadrele Facultății de Farmacie a U.V.V.G. Arad, acestea având rolul de a facilita sedimentarea cunoștințelor teoretice.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.