luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aplicaţia chineză TikTok îşi ia şef de la Disney

  de Special Arad | 20 mai 2020, 9:00 AM | Internaţional | Social Media

  0

  Rețeaua de socializare TikTok, pe care se postează clipuri foarte scurte, a anunţat că îl numeşte director executiv (CEO) pe Kevin Mayer, fost director de streaming al Disney, scrie BusinessInsider.

  El va prelua noua funcţie începând cu 1 iunie  şi va supreaveghea operaţiunile TikTok la nivel global.

  De asemenea el va fi directorul operaţional (COO) al ByteDance, compania care deţine aplicaţia TikTok, cu sediul în China, drept urmare el nu se va ocupa doar de reţeaua de socializare ci şi de serviciile de jocuri şi muzică ale companiei.

  În ianuarie, TikTok şi-a deschis birou în Los Angeles, iar in SUA aplicaţia are peste 400 de angajaţi.

  TikTok a trecut de 2 miliarde de descărcări.

  Mayer a preluat funcţia de la Alex Zhu, care era de fapt preşedinte al platformei şi est unul dintre fondatorii ei. Alex Zhu va prelua funcţia de vicepreşedinte al ByteDance.

  Aplcația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin (vibrații). Din 2017, rețeaua socială s-a extins la nivel internațional sub numele de TikTok. Aceasta a atras mai ales publicul tânăr, care se plictisește repede. Pe TikTok se pot posta doar filmulețe între 3 și 15 secunde.

  Aplicația este deținută de compania de servicii online ByteDance, fondată în anul 2012, de antreprenorul chinez Zhang Yiming, care avea 29 de ani atunci. Între timp, el a ajuns la o avere estimată la 16 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.