APADOR-CH cere Avocatului Poporului atacarea la CCR a OUG 18, prin care Guvernul își creează un instrument de hărțuire a ONG-urilor

  de - | 9 septembrie 2018, 11:35 AM | Naţional

  0

  (foto: apador.org)

  APADOR-CH avertizează că prin OUG 18/2018 Guvernul își creează un instrument de hărțuire a ONG-urilor. Asociația cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR, potrivit Vocea.biz.

  APADOR-CH avertizează că prin OUG18/2018 Guvernul își creează un instrument pentru a hărțui ONG-urile. Asociația reclamă reglementările neclare, lacunare și imprevizibile, care pot duce la abuz. Vizate pot fi, avertizează Asociația, ONG-urile care au fost vocale în criticile aduse Guvernului.

  „Prin articolul II al Ordonanței 18/2018, Ministerul Finanțelor Publice este abilitat să controleze «modul de respectare a utilizării fondurilor primite de beneficiarii sumelor redirecţionate în baza titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul pentru care au fost înfiinţaţi sau funcţionează». Această reglementare este neclară, imprevizibilă, lacunară și creează un paralelism cu alte reglementări legale, respectiv chiar cu titlul IV din Codul fiscal, ceea ce deschide calea unor șicane și abuzuri ale organelor de inspecție fiscală asupra acelor organizații mai vocale care critică acțiunile guvernului”, se arată într-un comunicat al APADOR-CH.

  Asociația îi solicită Avocatului Poporului atacarea OUG 18 la Curtea Constituțională.

  „APADOR-CH îi cere Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituțională Ordonanța 18/2018 prin care Guvernul își creează un instrument de hărțuire a ONG-urilor, pretextând că le controlează dacă cheltuiesc banii primiți de la cetățeni în scopul pentru care au fost create. În realitate, orice entitate are dreptul legal de a cheltui sumele încasate cum consideră de cuviință pentru buna funcționare, asta incluzând plata facturilor sau achiziția de materiale igienico-sanitare”, se mai arată în comunicatul de presă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.