Anumite construcții de pe Calea Radnei urmează să fie demolate pentru a face loc unui ansamblu de locuințe și spații comerciale

  de Raluca Medeleanu | 20 June 2022, 4:39 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Primăria Arad a pus la transparență un proiect de hotărâre ce prevede aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal depus de niște investitori care intenționează să construiască pe Calea Radnei din municipiu un ansamblu de locuințe colective cu spații comerciale la parter.

  Potrivit documentelor, pentru realizarea acestui proiect, ar fi necesară demolarea construcțiilor existente (o casă și o anexă) de pe terenul respectiv, identificat în CF cu nr. 329081, în suprafața de 731 mp. Terenul are acces la drum public de pe Calea Radnei și strada Poiana, fiind pe colț.

  „Datorită diferenței mari de nivel între partea frontală și ceea posterioară a terenului, accesul la strada Radnei este foarte greoi,aspect întărit și de prezența gardului viu de pe zona verde de aliniament de la calea Radnei, aflat în fața proprietății, gard viu domeniu public (…). Documentaţia prezentă se întocmeşte la solicitarea beneficiarilor în vederea amplasării unui imobil cu funcțiune mixtă comerț/rezidențial. Astfel, se dorește un regim de înălțime D+P+3E+Er, cu 10 locuri de parcare la demisol și încă 7 în curte, la partea posterioară, acolo unde va fi accesul auto în incintă. La parter, se va crea un spațiu comercial, de mărime medie, propice pentru un market de proximitate. La etajul 1 va fi o zonă de birouri, fie pentru spațiu comercial fie pentru terți. La etajele superioare vom avea câte 5 apartamente pe nivel (2 și 3) și 2 apartamente la etajul retras, un total de 12 apartamente, cu 2 și 3 camere. Imobilul va fi amplasat cu retragere de 1,25 m de la frontul stradal datorită necesității ampalsării rampei pentru persoane cu dizabilități. Față de strada Poiana, clădirea va fi ampalsată la limita de proprietate”, se arată în PUZ.

  Potrivit legii, înainte ca proiectul să fie supus la vot în Consiliul Local, acesta este pus o perioadă la transparență, pentru a oferi posibilitatea celor interesați să ofere sugestii, reclamații etc. Astfel, până la data de 6 iulie, cei interesaţi pot depune în scris părerile privind acest document la registratura Primăriei Municipiului Arad.

  Puteți studia proiectul în detaliu, accesând următorul link: primariaarad.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.