sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Anul 2019 a fost un an bun pentru Camera de Comerț Arad. Peste 40.000 de vizitatori la târguri, parteneriat productiv cu Ungaria și China și locul 3 printre instituțiile similare din țară

  de Raluca Medeleanu | 18 decembrie 2019, 5:59 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Președintele Camerei de Comerț, Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad a susținut astăzi o conferință de presă prin care a dorit să evidențieze rezultatele pe care Camera le-a obținut în activitatea din anul 2019. Acesta a subliniat că instituția pe care o conduce este numărul 3 în topul Camerelor de Comerț din țară, un fapt ce demonstrează eficiența activităților din acest an (locul 1 în top îl ocupă CCIA Timișoara, iar cel de-al doilea CCIA Constanța).

  „A fost un an plin de evenimente, expoziții, conferinţe și seminarii, cursuri de formare profesională. Toate acestea au făcut ca activitatea CCIA Arad să fie una intensă”, a spus Gheorghe Seculici.

  Acesta a vorbit despre succesul pe care l-au avut cele 28 de cursuri de formare, reușind să adune peste 600 de cursanți, despre cele 10 târguri organizate, care au reușit să aducă peste 700 de expozanț din țară și străinătate și un număr de peste 40.000 de vizitatori. Dintre târgurile care cele mai importante amintim Agromalim și GastroPan. De asemenea, Gheorghe Seculici a vorbit despre parteneriatele cu instituțiile din străinătate, amintind de buna colaborare cu partenerii din Ungaria și, mai ales, despre parteneriatul cu China, prin care se încurajează promovarea comerțului din zona Changzhou-ului.

  „Pentru facilitarea contactelor de afaceri s-au creat și întreținut relații de colaborare cu instituții similare din străinătate: camere de comerț și industrie, camere bilaterale, asociații de producători și consumatori, alte instituții și organisme partenere. CCIA Arad a dezvoltat cu prioritate activitățile prevăzute în cadrul unor acorduri de colaborare pe care le-a încheiat cu organizații partenere din țară și din străinătate, în scopul organizării de evenimente și proiecte comune și al dezvoltării unui schimb eficient de informații în folosul comunității de afaceri, amintim aici parteneriatul cu Zona Centrală Europeană de Cooperare Comercială şi Logistică (CECZ), organizatorul târgului China Smart Expo din Ungaria. La parteneriatele existente, anul acesta s-au mai adăugat parteneriatele cu Camera de Comerţ Hajdu Bihar şi Consiliul Chinez pentru promovarea comerţului din Changzhou. CCIA Arad a promovat internaţionalizarea firmelor și afacerilor, prin Platforma Reţelei Enterprise Europe Network. Parteneriatele internaționale s-au dezvoltat și pe segmentul economic prin contacte cu diplomaţi din Iordania şi Tunisia”, a spus acesta.

  Nu în utimul rând, președintele CCIA Arad a amintit despre petrecerea de Revelion care are loc, în mod tradițional deja, la Expo Arad, unde se organizează două petreceri, una cu muzică live (formația Q Band) și una cu DJ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.