miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Antrenorul „ICIM-ului” și-a bruscat propria jucătoare în deplasarea de la Brașov! Incidentul, chiar de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor

  de Dan Lazăr | 27 noiembrie 2023, 8:27 AM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  2

  Arădencele au tremurat pe terenul unei echipe care nu a cunoscut încă gustul victoriei(foto: Facebook Olimpia CSU Brașov)

  FCC Baschet UAV Arad s-a impus chinuit și în deplasarea de la Brașov, scor 78-72, rămând însă imaculată la categoria înfrângeri, după patru jocuri susținute în Liga Națională. Nu imaculat a ieșit însă după deplasarea de la Brașov, antrenorul sârb Miroslav Popov care, cu două minute înainte de finalul jocului, și-a bruscat propria jucătoare, americanca Andie Easley, care a căzut pe parchet și, ulterior, a plecat la vestiare. Incidentul petrecut la începutul unui time-out nu a fost trecut cu vederea de arbitrii, care au acordat fault tehnic împotriva tehnicianului de la Arad.

  „Meciul de astăzi (nr. sâmbătă, 25 noiembrie), a fost umbrit de un moment foarte urât și oriunde sau oricui i se întâmpla am fi reacționat la fel: Suntem total împotriva violenței de orice fel. 25 noiembrie este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor! Când antrenorul își bruschează și împinge o jucătoare și aceasta cade pe podeaua sălii cuvintele nu-și mai rostul. Sperăm ca Andie Esley este bine și că domnul Popov regretă gestul reprobabil”, notează, pe pagina de Facebook, clubul Olimpia CSU Brașov.

  Regretabilul eveniment a fost remarcat și de presa de sub Tâmpa, siteul NewsBv notând: „un incident grav a avut loc chiar pe parchet, și nu în tribune așa cum ne-am fi așteptat. Un eveniment nedemn pentru echipa din Arad, care nu trebuie să se întâmple în timpul niciunui eveniment sportiv și nu numai. Pe parcursul confruntării, antrenorul oaspetelor, Miroslav Popov, și-a bruscat una dintre jucătoare, pe sportiva din SUA, Andrea Easley. Aceasta a căzut pe parchetul Sălii Sporturilor și, ulterior, a plecat la vestiare. Ca să nu mai spunem că înaintea acestui moment neplăcut, acelaşi antrenor o înjurase pe Andrea ca la uşa cortului în timpul unui time-out. Un astfel de comportament total neadecvat, chiar sălbatic, nu trebuie trecut cu vederea de Federația Română de Baschet, iar antrenorul Popov este cazul să fie calmat printr-o sancțiune disciplinară. Asta în cazul în care baschetbalista de la Arad nu va depune chiar și o plângere la Poliție pentru lovire și alte violențe…”.

  Miroslav Popov se află în primul sezon ca antrenor al Aradului, după experiențe avute la Alba Iulia sau Constanța, în timp ce Andie Grace Easley (1,78m) are 26 de ani, este orginară din Phoenix (Arizona) și a jucat sezonul trecut în campionatul Serbiei, fiind unul dintre pionii de bază a echipei, cu 27 de puncte marcate împotriva Rapidului sau 22 cu Târgoviște.

  BRAȘOV VS. ARAD 72-78
  Brașov: Robinson 22, Pesovic 16 (2×3), Armanu 12 (2×3), Corda 9 (1×3), Vaida 6, Doba 5 (1×3), Kozman 2. Antrenor: Dan Calancea

  Arad: Easley 18 (4×3), Vitulova 16 (1×3), Mititelu 13 (1×3), Biszak 10 (2×3), Voica Nagy 6 (2×3), Murray 6, Cucu 5 (1×3), Ciotir 2, Ghiță 2. Antrenor: Miroslav Popov.

  În următorul joc, FCC Baschet va evolua la Constanța, în 4 decembrie.

  Citește și: FCC Baschet UAV Arad și-a adus antrenor. Miroslav Popov, prezent cu Serbia la „Mondiale”, va conduce echipa în sezonul viitor

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.