Antrenor din optimile Europa League, condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare!

  de Special Arad | 16 March 2021, 3:09 PM | Sport

  0

  Zoran Mamic, antrenorul echipei Dinamo Zagreb, a fost trimis după gratii pentru 4 ani și 8 luni, fiind acuzat împreună cu alți inculpați, inclusiv fratele său, Zdravko Mamic, fost președinte al clubului Dinamo Zagreb, pentru corupție, delapidare și evaziune fiscală.
  La trei ani de la verdictul tribunalului din Osijek, Curtea Supremă croată a pus luni capăt acestui dosar. Decizia a provocat un șoc în lumea fotbalului, în condițiile în care Dinamo Zagreb are un sezon extraordinar și abia a pierdut în fața ehipei lui Jose Mourinho, 0-2, în turul optimilor din Europa League.
  Acuzați de corupție, delapidare și evaziune fiscală, păcălind Dinamo Zagreb cu 15 milioane de euro și Fiscul cu două milioane în urma transferurilor lui Modric (la Tottenham, în 2008, pentru 21 de milioane de euro) și Lovren (la Lyon, în 2010, pentru 8 milioane), frații Zdravko și Zoran Mamic au fost condamnați la închisoare, hotărâre definitivă.
  Primul, fost președinte al clubului, 6 ani și 6 luni. Al doilea, antrenorul lui Dinamo, 4 ani și 8 luni. Inculpați și ei în acest caz, Damir Vrbanovici (ex-director al grupării din Zagreb; 3 ani după gratii) și Milan Pernar (oficial al Fiscului; 3 ani) nu au scăpat.
  Sursa: gsp.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.