vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Se lansează antologia de literatură tânără „reStart 2023”

  de Special Arad | 14 februarie 2024, 3:01 PM | Cultură

  0

  Joi, 15 februarie, de la ora 17, la Sala Marii Uniri (Bd. Revoluției 81) va fi lansată antologia de literatură tânără „reStart 2023”.

  În antologia tipărită la Editura Mirador sunt cuprinse creațiile elevilor din școlile județului Arad care au fost selectați în urma concursului de creație literară „reStart literar”, organizat de Centrul Cultural Județean Arad în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, aflat la ediția a VI-a.

  Elevii care semnează textele publicate sunt Viviana Andrieș, Ashanty-Adela Andrieș, Yasemin Bahce, Melisa Naomi Balint, Maya Baranyai, Karina Bălan, Daria Bun, Alexandra Kovacs, Andreea Crnaci, Steliana Dalcă, Bianca Dinu, Maria Iosana Ghilea, Erick Ionescu, Irisz Kovacs, Radu Alexandru Iurea, Sara Lucaci, Cerantola Mattia, Ioana Alexandra Petrean, Diana Picler, Denisa Ștefania Roman, Iulia Sala, Anastasia Maria Solomie, Crividina Ana-Maria Șiroc, Izabella Tapaszto și Timotej Vanko.

  „După mai mulți ani în care am cotrobăit prin județ în căutarea unor potențiale talente, spunând povești, făcând glume, rezolvând mistere de nepătruns în fața elevilor, acum avem sentimentul că s-a făcut nițică lumină. Cooperativa «Munca-n zadar» și-a închis porțile. Este clar (cel puțin pentru noi) că, dintre câteva zeci de nume, cel puțin doi sau trei cursanți vor merge mai departe. Morbul scrisului i-a contaminat, alături de tartorul cel mare, cititul. Căci nu există literatură fără zăbava cititului. Așa că, deocamdată, viitorul Aradului în mâini bune”, scrie Florin Iaru, scriitor și unul dintre coordonatorii proiectului „reStart Literar”.

  „Proiect complex și ambițios, «reStart literar» a crescut cu fiecare ediție, aducând în față tineri talentați și dornici de afirmare. O componentă importantă a acestui proiect sunt atelierele de scriere creativă desfășurate la fiecare ediție și coordonate de scriitori consacrați. Adevărate școli de literatură, la care au participat un număr din ce în ce mai mare de elevi. Antologiile de literatură tânără „reStart” dovedesc din plin calitatea tot mai ridicată a textelor literare trimise de participanți”, scrie Ioan Matiuț, de asemenea, scriitor și unul dintre coordonatorii proiectului „reStart Literar”.

  La lansarea antologiei vor lua parte câțiva dintre tinerii ale căror scrieri sunt cuprinse în volum, evenimentul urmând a fi presărat cu momente muzicale oferite de Daniel Julean și Nicoleta Maria Brola.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.