luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  ANPC a amendat cu 55 de mii de lei iabilet.ro, în urma a peste 120 de reclamații pentru nerambursarea banilor pentru spectacole anulate

  de - | 19 martie 2024, 3:57 PM | Naţional

  0

  Protecția Consumatorului (ANPC) precizează că cele 124 de reclamaţii primite în perioada mai 2023 – martie 2024 au semnalat nerambursarea contravalorii biletelor achiziționate pe platforma iabilet.ro, pentru spectacole care au fost anulate, scrie Biziday.

  Astfel, pe lângă amenda de 55 de mii de lei, ANPC a mai emis și „un ordin de încetare a practicilor comerciale incorecte”, obligând platforma să restituie integral sumele achitate pentru evenimentele anulate, la solicitarea consumatorilor, indiferent de termen.

  O altă neregulă semnalată de inspectorii ANPC este că cei care cumpărau bilete de pe iabilet.ro erau obligați să accepte termenele și condițiile de pe platformă, „fără să aibă posibilitatea de a alege altă variantă şi fără a avea posibilitatea de a alege în cunoştinţă de cauză, ceea ce implică un timp insuficient pentru a-i studia, fiind obligaţi să şi le asume, prin bifarea în procesul de achiziţionare a biletului”.

  Sursa: biziday.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.