miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vicele CJ și un consilier local din Timiș, descoperiți de ANI. Cu ce consideră agenția că au greșit aceștia

  de Mihai Todoca | 13 aprilie 2023, 9:35 AM | Regional

  0

  Agenția Națională de Integritate lucrează la foc automat și descoperă tot mai mulți aleși locali în conflict de interese, stare de incompatiblitate și altele. Din lista de astăzi, din cei 14 aleși locali „găsiți” de ANI, doi sunt din județul vecin.

  Este vorba de vicepreședintele Consiliului Județean Timiș și un consilier local din CLM Timișoara.

  Astfel:

  Proteasa Alexandru Constantin, Vicepreședinte al C.J. Timiș și fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Com. Moșnița Nouă, Jud. Timiș se afla în conflict de interese administrativ.

  „În perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. al Com. Moșnița Nouă privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal prin care se aprobă introducerea în intravilanul extins al localității a unei suprafețe de teren aflat în proprietatea societății în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, producându-se astfel un folos patrimonial pentru sine, respectiv pentru societate.

  Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 și art. 228, alin. (1), lit. c) din O.U.G. nr. 57/2019.”

  Iar

  Lulciuc Adrian Răzvan, Consilier local în cadrul C.L. al Mun. Timișoara, în incompatibilitate.

  „In perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun.Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.