Angry Birds – Filmul: ce se știe până acum

  de Special Arad | 28 octombrie 2014, 5:15 PM | Film

  0

  Ce știm de la CineMagia, mai exact: știm că animaţia inspirată de celebrul joc se lansează pe 1 iulie 2016, dar și că scenariul este scris de Jon Vitty, autor al unor titluri extrem de diferite precum The Simpsons Movie şi Alvin and the Chimpmunks… și că sunt şanse mari ca vulturul să devină un important aliat în lupta împotriva porcilor.

  Au trecut aproape doi ani de la ştirea că Angry Birds, unul dintre cele mai populare jocuri din istorie, va fi ecranizat. Acum exact un an aflam că Fergal Reilly şi Clay Kaytis sunt regizorii noului proiect Sony Pictures, iar săptămâna trecută că Jason Sudeikis, Bill Hader, Danny McBride, Maya Rudolph şi Peter Dinklage interpretează roluri principale în animaţia 3D aşteptată pe ecrane pe 1 iulie 2016.

  Chiar dacă detaliile scenariului sunt în acest moment învăluite în mister, ştim deja că “păsările furioase” au mari probleme cu porcii hrăpăreţi care le tot fură ouăle şi le obligă să se transforme în bombe păsăreşti pentru a le distruge cazematele elaborate şi recupera preţioasa pradă. Cu două specii atât de diferite de o parte şi de alta a baricadei nu pare deloc dificilă imaginarea unui context atractiv cu care publicul să identifice: până la urmă este vorba de familie şi de intruşii gata să îi facă rău.

  În rolul principal este Jason Sudeikis, pe care îl vom vedea curând în Şefi de coşmar 2, continuarea succesului de casă din 2011. El este Red/Roşu, liderul grupului de păsări, care mai mult ca sigur va avea înfăţişarea celei mai folosite “ghiulele” din aplicaţie. Aghiotantul său va fi descurcăreţul Chuck, interpretat de Josh Gad, actor care a oferit cu siguranţă cel mai bun rol vocal al anului trecut. Noi credem că Gad şi simpaticul om de zăpadă Olaf sunt două motive principale pentru care Frozen a devenit animaţia cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Chuck este pasărea galbenă, iar în animaţie va fi cel priceput la toate, dar şi cel gata să se lase distras de cele mai trăsnite iniţiative ale porcilor.

  Bineînţeles, scenariul scris de Jon Vitty, autor al unor titluri extrem de diferite precum The Simpsons Movie şi Alvin and the Chimpmunks, va complica lucrurile, aşa că în animaţie o vom vedea şi pe Matilda (Maya Rudolph), o pasăre de sex feminin şi de culoare albă care va face parte din commando-ul pornit să atace porcii. În ceea ce-i priveşte pe aceştia, conducător le va fi un porc interpretat de Bill Hader. Una dintre atracţiile filmului este şi Peter Dinklage, în rolul lui Mighty Eagle, pasărea ce distruge totul în jurul ei în aplicaţie. Sunt toate şansele ca vulturul să devină un important aliat în lupta împotriva porcilor, luptă care va beneficia şi de aportul trio-ului Albaştrilor, grupul de trei păsări catapultate simultan în aplicaţia Angry Birds.

  angry birds movie

  Animaţia din 2016 nu este prima întâlnire pe ecran cu simpaticele păsări. Ele sunt protagonistele serialului animat Angry Birds Toons, lansat în 2013 şi cu aventuri prezentate deja în 52 de episoade. Serialul nu are replici, folosind doar onomatopee, dar acest lucru se va schimba în lungmetraj, pentru că nu angajezi voci atât de cunoscute doar pentru “ah”-uri şi “ih”-uri. Încă nu se ştie dacă aceasta este unica modificare majoră adusă în lungmetraj.

  Cu un an şi nouă luni între publicarea acestui articol şi premieră, multe din întrebările ridicate de proiectul Rovio Entertainment vor primi în curând răspuns.

  Dacă e să spunem un singur lucru sigur despre Angry Birds, acesta este: multiplele versiuni pentru telefon sunt o mină de aur în ceea ce priveşte potenţialul unor continuări pe marele ecran, dacă primul film are succes.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.