Angajaților de la Consiliul Județean li s-a interzis să parcheze în curtea instituției, fiindcă este așteptată o delegație europeană. Numai că, de fapt, acolo are loc o întâlnire de partid

  de Andrei Fuliaș | 5 octombrie 2018, 1:39 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  E vineri, ziua în care te trezești de dimineață, relaxat, cu gândul că mergi la serviciu, bei o cafea și „sudezi” două-trei țigări la ea, iar apoi te faci că lucrezi vreo 3-4 ore, după care o tai acasă, că-i zi scurtă, iar apoi urmează weekendul. Ah… stai, nu suntem funcționari publici și nu lucrăm la Stat, ca să avem zi scurtă. Ziua noastră de lucru nu rezonează cu un program fix, fiindcă meseria asta presupune să te trezești cu noaptea în cap, sau, dacă îți apare vreun subiect tare, să stai treaz până târziu în noapte. Dar, dimineața abia așteptăm și noi să ajungem la birou, să bem și noi o cafea bună și să „sudăm” vreo 2-3 țigări, relaxându-ne după nervii provocați de blocajele din trafic.

  Ei bine, în această dimineață n-am apucat să ne bem cafeaua în liniște, fiindcă odată ajunși la birou, în loc de relaxarea de la cafea, ne-au apucat „pandaliile”, văzând că nu avem nici măcar un loc liber de parcare, din cele câteva zeci pe care le are Casa de Cultură a Sindicatelor. Parcarea era ocupată până la refuz de mașinile angajaților Consiliului Județean Arad, în vreme ce parcarea instituției era goală. Evident că ne-am dus direct la Consiliul Județean să vedem care-i treaba. Încă de la poartă am fost întâmpinați de un afiș cu mesajul „Mâine 05.10.2018, în parcare au acces doar mașinile instituției”. Afișul cu același mesaj l-am întâlnit și pe geamurile și ușile instituției. Am întrebat la poartă cine poate să ne spună oficial de ce este închisă parcarea și am fost trimiși în vreo trei direcții. Am ales însă o cale mai simplă și mai rapidă, așa că l-am sunat pe însuși președintele Consiliului Județean Arad.

  Astfel, domnul Iustin Cionca și-a cerut scuze în numele instituției pentru disconfortul creat și ne-a explicat că sunt așteptați niște oaspeți de seamă. Mai exact, acesta ne-a spus că urmează ca o delegație de la Parlamentul European (sau ceva de genul – n.red.) urmează să vină la CJA cu ocazia… vă dați seama că n-am reținut exact toți termenii pompoși, dar sigur e ceva întâlnire importantă dacă vine o delegație europeană. Și-am zis „noa, asta e, acuma… nu murim și noi dacă parcăm în altă parte, dacă tot vin oaspeți de seamă la Arad”.

  Numai că, între timp, noi am aflat că la Consiliul Județean Arad vin de fapt alți oaspeți. Sau cel puțin „și” alți oaspeți. Întâmplător sau nu, tocmai astăzi, când a fost dat ordin să fie închisă parcarea instituției pentru „europenii” de la Brucless (ca să-l cităm pe domnul Falcă), aflăm că la CJ are loc o altă întâlnire de taină, fiind convocat acolo Colegiul Director Județean (CDJ) al PNL Arad – adică toată conducerea județeană a partidului și toți primarii -, fiindcă vine șeful superm al partidului. Știți voi, ăla de nu-l mai suportă pe Falcă de când l-a pus să stea într-un colț de scenă, la un alt CDJ. Despre Ludovic Orban vorbim.

  Așadar, nu știm sigur dacă la Consiliul Județean are loc într-adevăr o vizită a unor oficiali de la Bruxelles, poate că da, însă știm, din mai multe surse, că acolo are loc de fapt o întâlnire de partid. Una care inițial ar fi trebuit să aibă loc în altă locație.

  Și dacă tot le-a fost interzis angajaților să parcheze în curtea instituției, sperăm că măcar sala de ședințe a fost închiriată în mod oficial pentru întâlnirea de partid și că se mai adună niște bani la bugetul și așa văduvit al Consiliului Județean. Ba mai mult, chiar ne-am dori ca reprezentanții instituției să facă publică chitanța/factura prin care a fost închiriată sala de un partid politic, fie el și cel din care face parte conducerea.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.