Andromeda şi Calea Lactee se vor ciocni şi vor forma o singură galaxie

  de Special Arad | 31 mai 2014, 1:52 PM | Video | Viitor

  0

  Cercetătorii au confirmat recent, prin intermediul măsurătorilor realizate cu Telescopul Spaţial Hubble, că galaxia Andromeda şi Calea Lacteea, galaxia în care se află şi planeta noastră, se vor ciocni. Impactul va avea loc peste circa două miliarde de ani, scrie The New York Times.

  Având în vedere că galaxiile sunt alcătuite în mare parte din spaţiu liber, cele două nu vor face altceva decât să treacă una prin cealaltă asemenea unor fantome, scrie sursa. Gravitatea va perturba însă stelele şi le va “amesteca” transformându-le în “panglici gigantice spectaculoase”. În cele din urmă, Andromeda şi Calea Lactee vor deveni o singură galaxie.

  La acea vreme însă oamenii nu vor mai exista pe Pământ. Planeta noastră va deveni din ce în ce mai călduroasă din cauza Soarelui.

  Coliziunea dintre cele două galaxii va duce şi la formarea unor noi stele.

  Sursa: Gandul.info

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.