vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Andrei G. Fuliaș: Inconștienți, proști, hoți… Mulți… prea mulți!

  de Andrei Fuliaș | 20 mai 2014, 2:23 PM | Opinii | Recomandările editorilor

  0

  Oameni buni, vedem în fiecare an cum în sute de comune din Moldova și Oltenia vin apele și le iau ălora casele, animalele sau, în unele cazuri, copiii. Cu toate astea, unii sunt atât de inconștienți (sau, pur și simplu, săraci vai de mama lor…) încât, după ce trece viitura care i-a lăsat doar cu hainele de pe ei, își fac alte colibe pe exact același locuri. De parcă apa care te-a inundat anu’ ăsta va căuta pe altcineva să sărăcească anul viitor!

  Aproape de fiecare dată, majoritatea acestor concetățeni ai noștri își plâng de milă și așteaptă să vină Statu’ să le facă alte case, să vină jandarmii și pompierii să-i scoată din ape, să le facă diguri, să le facă șanțuri, să-i dezăpezească și așa mai departe. Însă, ce auzim că s-a întâmplat acum într-o comună din Argeș, întrece toate închipuirile și calculele noastre!

  Niște săteni din Mălureni – o comună din Argeș – nu numai că nu s-au pregătit pentru apele care îi inundă anual, dar… AU FURAT nisipul și materialele de construcție duse de autorități pentru construcția unui dig care să le protejeze viețile. Printre ei, unul mai șmecher, mare patron de prăvălie sătească, s-a gândit că are nevoie de-o rampă ca să descarce mai ușor lăzile de bere!… Așa că s-a urcat patronul în excavator și a furat tot ce-o găsit, pe lângă și în dig!

  Și-atunci să nu le spui proști?… Ba da. Proști și (prea) mulți. Inconștienți și (prea) mulți! Hoți și (prea) mulți! De altfel, Argeș e județul în care sunt făcute cele mai multe filmulețe (postate pe Youtube) în care reporterii întreabă oamenii pe stradă ce se sărbătorește la Paști, dacă Pământul e rotund, cine a scris Biblia etc., iar ei dau niște răspunsuri de ai putea spune că nu s-au născut pe Pământ, ci undeva pe o planetă necunoscută.

  Revenind… rămași fără diguri de apărare împotriva șuvoaielor, locuitorii  din Mălureni se vor plânge, după ce vin apele (și vor veni, conform hidrologilor), că au rămas fără nimic. Vor cere încă o dată ajutor… pe care probabil că îl vor primi pe gratis, căci guvernanții abia așteaptă să iasă în față și să se bată cu pumnul în piept că sunt aproape de oameni!

  Însă, domnilor, prostia și hoția nu se plătesc undeva? Că Dumnezeu îi vede pe toți, iar acum, cu inundațiile astea, mai că-ți vine să crezi că îi pedepsește pe unii dintre noi!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.