sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Andrei Chindriș s-a prezentat: „Am avut un an greu, dar voi munci și voi da totul aici”

  de Lucian Dănilă | 13 iunie 2022, 10:23 PM | Sport

  0

  Fundașul central Andrei Chindriș a semnat un contract pe doi ani cu UTA, cu posibilitate de prelungire pe încă un an. Fost component al lotului național de tineret, jucătorul născut în 1998 care a avut evoluții foarte apreciate la FC Botoșani, s-a întors în țară după un an în care nu a evoluat aproape deloc la portughezii de la Santa Clara.

  Un singur joc a prins Chindriș în prima ligă lusitană, iar acum vrea să recupereze. „Am avut o perioadă grea, nu am jucat deloc și am ales UTA pentru că m-am simțit dorit aici. Am venit să joc, am nevoie de meciuri, sper să facem un sezon cât mai bun. Am venit să muncesc, să dau tot ce pot, de aici încolo e decizia lui Mister dacă voi fi titular sau nu, eu dau și sunt la sută la sută”, spune el.

  L-am întrebat pe Andrei de ce crede el că fotbaliștii români se adaptează tot mai greu la campionatele externe. Nu a știut să ne răspundă, dar ne-a dat de înțeles că este mult mai dificil acolo…

  chindris 2

  „Sincer nu știu exact de ce jucătorii români nu se prea pot adapta afară, poate schimbarea de mediu. Suntem crescuți și obișnuiți într-un fel aici, e diferență de condiții, e un pic mai greu să te adaptezi. Nu pot să spun că am fost nedreptățit la Santa Clara, a fost o schimbare foarte mare făcută în ultima zi de transferuri. A fost un început greu, după care așa au hotărât cei din staff de acolo și am jucat doar un meci”, a continuat noul jucător al Bătrânei Doamne.

  „UTA mi-a oferit un plan bun pentru viitor, vreau să mă pun pe picioare și să-mi demonstrez calitățile. Am urmărit Liga 1, am văzut și meciurile UTA-ei. S-a jucat bine anul trecut, a fost un sezon destul de bun, chiar dacă echipa nu a ajuns în play-off. Dar, anul acesta vin jucători noi, a venit un alt antrenor și orice e posibil, cred că trebuie să fim pozitivi în legătură cu asta. Au contat mult fanii UTA-ei, atmosfera pe care o creează ei în tribune, așadar pot spune că mi-au influențat și ei alegerea. Am crescut la U Cluj, la un club cu suporteri calzi, mereu am vrut să joc la o echipă care să aibă astfel de susținători. Într-adevăr, meciul cu U Cluj va fi special pentru mine”, a spus Andrei Chindriș, care și-a manifestat disponibilitatea de a evolua la nevoie și ca fundaș dreapta sau mijlocaș la închidere pentru arădeni”, și-a explicat Chindriș alegerea, el având oferte de la mai multe cluburi din țară și străinătate.

  Fotbalistul ne-a asigurat că poate evolua pe cel puțin trei posturi, cel de fundaș central, de mijlocaș central dar și de fundaș lateral.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.