sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Andre Braugher, actorul care-l interpreta pe căpitanul Holt din serialul Brooklyn Nine-Nine, a murit

  de - | 13 decembrie 2023, 11:26 AM | Internaţional

  0

  (foto: Gioncarlo Valentine for Variety)

  Andre Braugher, actorul de două ori câștigător al Emmy, care a jucat în serialele de televiziune de succes „Brooklyn Nine-Nine” și „Homicide: Life on the Street”, a murit luni, după o scurtă boală. Avea 61 de ani.

  Publicistul lui Braugher, Jennifer Allen, a confirmat pentru Variety vestea morții sale.

  Braugher a fost cunoscut pentru rolul său drept căpitanul drept Raymond Holt din serialul de comedie procedurală polițienească „Brooklyn Nine-Nine” din 2013 până în 2021. Personalitatea stoică și simplă a personajului său, dar simțul profund al umanității l-au făcut pe loc preferatul fanilor.

  Născut în Chicago, Braugher a absolvit Universitatea Stanford, apoi a urmat la Juilliard School în divizia de dramă.

  Primul său rol pe ecran a venit ca un soldat al Uniunii în „Glory”, în care l-a interpretat pe Thomas Searles, un negru liber care se alătură primului regiment negru. În renașterea filmului de televiziune „Kojak”, el a jucat rolul prietenului lui Kojak, apoi a trecut la „Homicide: Life on the Street”.

  De asemenea, a jucat rolul unui detectiv în „Hack” din 2002 până în 2004, apoi l-a schimbat ca psihiatru în „House, M.D.” Braugher a fost nominalizat la două Primetime Emmy pentru actor în rol secundar pentru „Men of a Certain Age”.

  A continuat să apară în lungmetraje pe măsură ce cariera sa TV se extindea, cu roluri în „City of Angels”, „Frequency”, „Poseidon”, „Primal Fear”, „Duets”, „The Mist”, „Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer”, „Salt” și „The Gambler”.

  El a spus pentru Variety că familia lui este mai importantă decât să urmărească un rol principal important. „A fost o carieră interesantă, dar cred că ar fi putut fi mai mare”, spune el. „Cred că ar fi putut cuprinde mai multe discipline: regie, producție, toate aceste alte lucruri diferite. Dar ar fi fost în detrimentul propriei mele vieți.”

  Mai multe detalii pe Variety.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.