luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ancheta DLAF de la AJOFM Arad, ce viza un program de formare profesională, a ajuns la final. Dosarul a fost trimis la DNA

  de Special Arad | 6 februarie 2018, 12:33 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) a finalizat ancheta începută în februarie 2017 la Agenţia Jueţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, cu privire la derularea unui program de formare profesională cu finanţare europeană, care ar fi fost fraudat prin faptul că mai mulţi beneficiari nu ar fi primit cei 500 de lei la care ar fi avut dreptul, iar banii ar fost însuşiţi de către organizatori. Dosarul a fost trimis la DNA, care face cercetări ”in rem”, potrivit News.ro.

  Reprezentanţii DLAF au transmis către News.ro, marţi, un răspuns cu privire la ancheta desfăşurată la AJOFM Arad, unde se suspecta fraudarea fondurilor europene alocate unui proiect de care au beneficiat 250 de tineri, arătând că cercetările au fost încheiate, iar dosarul a fost trimis procurorilor DNA.

  ”Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a finalizat acţiunea de control privind proiectul «Creşterea adaptabilităţii şi a performanţelor şomerilor tineri, în integrarea pe piaţa europeană a muncii», al cărui beneficiar a fost Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – AJOFM Arad. Întrucât au fost constatate indicii privind săvârşirea unor posibile fapte de natură penală, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a sesizat organele judiciare competente, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Timiş”, se arată în răspuns.

  Citește continuarea pe News.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.