sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ancheta pentru demiterea lui Joe Biden a fost autorizată, deși republicanii nu au reușit să prezinte dovezi

  de - | 15 decembrie 2023, 2:31 PM | Internaţional

  0

  Camera Reprezentanților a votat autorizarea anchetei pentru demiterea lui Joe Biden, în ciuda faptului că republicanii nu au reușit să prezinte dovezi că președintele a beneficiat de afacerile fiului său, Hunter Biden, scrie Biziday, citând The New York Times și The Washington Post.

  Deși votul a venit ca urmare a deciziei lui Hunter Biden, fiul președintelui, de a sfida o citație a unei comisii ad-hoc de anchetă, înființată anterior, acum majoritatea republicană a declanșat de facto procedura de demitere a președintelui, care prevede că ancheta este făcută de Camera Reprezentanților, iar apoi aceasta este judecată printr-un vot în Senat. Mai întâi, comisia ar trebui să stabilească dacă Joe Biden a fost implicat, în 2016, când era vicepreședinte, în afacerile fiului său din Ucraina și China.

  Ambele partide din Camera Reprezentanților au votat fiecare pe linia sa, iar majoritatea republicanilor și-a spus cuvântul. Votul a avut loc la câteva ore după ce fiul președintelui, Hunter Biden, a refuzat să se prezinte pentru o audiere cu ușile închise în fața unei comisii de investigație parlamentare. El a ales în schimb să țină o conferință de presă la Capitol Hill și să-și anunțe disponibilitatea de a fi audiat, dar în mod public. „Republicanii nu doresc un proces deschis în care americanii să poată vedea această tactică a unei anchete fără temei sau să audă ceea ce am de spus”, a spus fiul președintelui.

  De această dată și Joe Biden a reacționat, numind decizia majorității republicane din Camera Reprezentanților o cascadorie politică: “În loc să facă ceva pentru îmbunătățirea vieții americanilor, ei mă atacă cu minciuni. În loc să-și facă treaba și să voteze ceea ce e urgent de făcut, ei aleg să piardă timpul cu această cascadorie politică fără temei, despre care chiar și republicanii din Congres admit că nu este susținută de fapte”.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.