vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Analiză FRF: Aradul, pe locul secund în topul județelor care au promovat echipe în Liga 3, în ultimul deceniu

  de Dan Lazăr | 28 mai 2020, 7:25 AM | Sport | Știri Arad

  0

  FRF a publicat o analiză dedicată parcursului echipelor în primul lor sezon de Liga 3, în ultimul deceniu. Din ce județe vin cele mai multe echipe? Care sunt cele mai performante? Ce echipe au reușit parcursuri de top? La aceste întrebări și-au propus să răspundă oficialii FRF.

  Din fericire, Aradul este printre județele din frunte. Un clasament al asociațiilor județene și municipale în baza numărului de sezoane în care echipele lor au promovat și încheiat ulterior primul sezon de Liga 3 oferă o imagine relevantă despre nivelul competiției L4 din acel județ, dincolo de performanța individuală și viziunea specifică acelui club merituos.

  AJF Arad, care are tot 7 reprezentante din 10 posibile, precum Prahova, este pe locul II, după Timiș. Exceptând parcursul celor de la CS Vladimirescu și Șoimii Pâncota, performanțele celorlalte 5 echipe au venit în mandatul de președinte al regretatului Adrian Lucaci, un model managerial care a salvat și dezvoltat apoi fotbalul județean.

  Pe rând, CS Ineu, UTA Arad, Gloria Lunca-Teuz Cermei, Șoimii Lipova și Crișul Chișineu-Criș au ajuns în Liga 3 și au făcut față cu succes primului lor sezon în acest eșalon, notează FRF.

  ajf uri

  Unele concluzii:

  * Zona Moldovei este cea mai slab reprezentată, cel mai bine plasat județ fiind Suceava (5 echipe)

  * Nivelul populației nu este determinant. Aradul este pe locul secund la numărul de promovate, dar pe locul 20 ca populație a județului, iar Timiș abia pe locul 5. Bucureștiul, lider ca populație, nu e în top 20 ca reprezentare.

  * Județele cu cele mai multe reprezentante din 10 posibile sunt: Timiș (8), Prahova și Arad (câte 7).

  * Din 42 de asociații județene și municipale de fotbal, un total de 14 AJF-uri au avut maximum două sezoane cu echipe din L4 promovate în L3 care să încheie sezonul.

  ajf uri clas

  Termen prelungit

  Întrunit miercuri, 27 mai 2020, Comitetul Executiv al FRF a decis prelungirea termenului de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga 3, la solicitarea cluburilor. Astfel, termenul a fost extins de la 5 iunie până la data de 19 iunie 2020.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.