marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Analiză CNN: Parada de la Moscova, menită să etaleze forță, a dezvăluit în schimb slăbiciune | Video

  de - | 9 mai 2023, 2:45 PM | Internaţional

  0

  (foto: captură video South China Morning Post / YouTube)

  În mod tradițional, Rusia s-a folosit de parada de Ziua Victoriei, pe care o sărbătorește pe 9 mai, pentru a-și etala puterea militară. În festivitățile din anii precedenți, zeci de tancuri au traversat Piața Roșie din Moscova, în timp ce avioanele și elicopterele străbăteau cerul de deasupra.

  Astfel, timp de zeci de ani, „sacrificiul uluitor” al Rusiei în Marele Război de Apărare a Patriei a fost onorat prin parade fastuoase. Dar anul acesta a evidențiat doar deciziile proaste din ultima vreme a șefului de la Kremlin, potrivit unei analize CNN, citat de Biziday.ro.

  Evenimentul de anul acesta s-a remarcat prin modestie.

  Un singur tanc T-34 a condus coloana de vehicule militare. T-34 este un vehicul din epoca sovietică, pus pe teren de Rusia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

  În ciuda prognozelor meteo care arătau cer relativ senin deasupra Moscovei, defilarea aeriană a fost anulată fără nicio explicație.

  Sursa: Biziday.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.