vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Ana Blandiana va fi premiată la Toronto pentru întreaga carieră

  de Special Arad | 31 mai 2018, 12:20 PM | Cultură

  0

  (foto: B1.ro)

  Ana Blandiana, scriitoare, eseistă și personalitate marcantă a angajamentului civic din România, va primi premiul Griffin Trust pentru întreaga carieră: The 2018 Lifetime Recognition Award.

  Evenimentul va avea loc la Toronto, pe 6 iunie, în cadrul 2018 Griffin Poetry Prize, se arată într-un comunicat primit de la Ambasada României la Ottawa. Ana Blandiana va fi prezentă la Toronto și va citi din poeziile ei pe data de 7 iunie. Valoarea premiului este de 15.000$.

  Alți poeții care au primit acest premiu în trecut sunt  Robin Blaser (SUA), Ko Un (Coreea de Sud),  Derek Walcott (Santa Lucia), Frank Bidart (SUA)

  Membru corespondent al Academiei Române, scriitoarea Ana Blandiana a fost distinsă cu numeroase premii naționale și internaționale, printre care recunoașterea conferită de primirea celei mai înalte distincții din Franța – „Legiunea de onoare” și premiul „Romanian Women of Courage Award” oferit de SUA.

  Sursa: paginiromanesti.ca

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.