marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  AMR 2! Triatlonul adună sute de atleți la Ghioroc. Se va bloca circulația spre Sâmbăteni

  de Lucian Dănilă | 5 august 2021, 3:36 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Triatlonul Pro Activi va aduce la Ghioroc peste 250 de atleți care se vor întrece într-o competiție foarte dificilă care implică trei discipline sportive: înot, ciclism și atletism. Este cea de-a treia ediție a unei competiții care crește de la an la an.

  Sorin Mîneran, campionul României la maraton la ultimele șase ediții ale acestei celebre probe olimpice, lasă pantofii de alergare și s-a pus pe alergat ca organizator alături de fratele său, Constantin Mîneran, fostul rugbist Sebastian Țepurică și Raul Rusu. „Este o competiție care crește de la an la an și în weekend vom avea peste 250 de sportivi la start”, spune Sorin Mîneran.

  Este lăudabil efortul fraților Mîneran și al co-organizatorilor Țepurică și Rusu, mai ales că este o competiție care implică eforturi imense nefiind neglijat aspectul financiar. Doar kit-urile de participare se ridică la suma de 200 de lei/participant, iar premiile se apropie de 2.500 de euro, câștigătorul urmând a încasa suma de 300 de euro.

  Vor participa și campionul european la triatlon, maghiarul Zoran Nicolic, dar și campionul României, Alex Ion.

  Itinerariul concursului a fost modificat în acest an și din cauza faptului că drumul Arad – Horia – Șiria este în lucru. Astfel, pentru a nu mai fi perturbată circulația între localitățile Șiria – Covăsânț – Ghioroc, așa cum s-a întâmplat anul trecut, organizatorii au luat decizia ca proba de ciclism să se desfășoare pe drumul care leagă localitățile Ghioroc și Sâmbăteni, iar proba de atletism se va desfășura pe străzile localității Ghioroc, tocmai pentru a nu se intersecta atletismul cu ciclismul, evitându-se astfel posibilitatea unor accidente.

  Circulația între Ghioroc și Sâmbăteni va fi închisă de sâmbătă de la orele 8 dimineața și până în jurul orelor 14. Cei care doresc să meargă sau să plece din Ghioroc și Cuvin sau din localitățile Șiria, Galșa, Mâsca, Covăsânț, vor fi nevoiți să facă o ocolire pe la Păuliș – Miniș, podul de la Ghioroc urmând a fi și el închis pentru protejarea participanților la triatlon.

  triatlon 2

  „ÎNOATĂ, până când simți că mâinile iți cedează, iar mușchii picioarelor lucrează la intensitate maximă. PEDALEAZĂ, până când ghidonul bicicletei pare că nu te mai ajută, iar tricoul iți este ud leoarcă. ALEARGĂ, până când ai impresia că o să leșini, chiar dacă mai ai foarte puțin până la Finișh. Sari în sus de bucurie, pentru că te numeri printre puținii care au reușit să termine una dintre cele mai grele curse sportive inventate vreodată: TRIATLONUL”, scrie pe pagina asociației Proactivi Arad, organizatoarea triatlonului de la Ghioroc.

  Data și locul evenimentului
  Sâmbătă 07.08.2021, Ghioroc – Arad

  Conține următoarele probe:
  Proba de SPRINT:
  – înot 750 m;
  – ciclism 20 km
  – alergare 5 km;

  • Proba OLIMPIC/ȘTAFETĂ:
  – înot 1500 m
  – ciclism 40 km
  – alergare 10 km

  Participanții sunt așteptați pentru ridicarea kiturilor – Vineri la Casa Jelen, între orele: 14:00 – 20:00.

  Sponsorii acestei competiții sunt: Webasto, Elmas Pagad, Trocan Electric, Ascent Group, BNB, Go Go Fit, Selgros, Empirio Romania, Damira Imobiliare, Silbr Total, Schonberg.

  Printre parteneri se află și Centrul Cultural Județean, în această dimineață având loc și o conferință de presă la care a participat Sorin Mâneran, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc și de managerul de la Centrul Cultural Județean, Ioana Engelhardt.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.