Ample proteste la Paris! Mii de oameni sunt implicați în lupte de stradă

  de Special Arad | 16 martie 2019, 2:04 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Violenţe au izbucnit sâmbătă pe bulevardul Champs Elysées din Paris, unde mii de „veste galbene”  s-au strâns în cel de-al 18-lea weekend de mobilizare civică împotriva politicii fiscale şi sociale a guvernului francez, transmite AFP.

  Potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune, mai mulţi manifestanţi au început să atace un camion al jandarmeriei, în timp ce alţii au ridicat baricade pe Champs Elysées.

  Forţele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţii.

  „Profesionişti ai dezordinii, echipaţi şi mascaţi, s-au infiltrat printre manifestanţi”, a denunţat ministrul de interne francez Christophe Castaner.

  Potrivit unui bilanţ comunicat la ora locală 11:30 (10:30 GMT) de comandamentul poliţiei din Paris, 31 de persoane au fost arestate.

  Această nouă zi de manifestaţii, după patru luni de la debutul acestor proteste de amploare, intervine după o serie de dezbateri organizate în întreaga Franţă la iniţiativa autorităţilor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.