vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Amenzi până la două mii de euro pentru stăpânii care-și lasă animalele de companie în mașină pe caniculă

  de - | 26 iunie 2021, 2:49 PM | Naţional

  3

  Pășunatul și muncile agricole cu animale sunt strict interzise în perioadele caniculare, între orele 11.00 și 19.00. Fermierii care nu se conformează riscă sancțiuni. E interzis, de asemenea, să ne lăsăm câinii în mașină în timp ce suntem la supermarket sau în mall. Amenzile pornesc de la 1.000 de lei și pot ajunge până la 10.000 de lei.

  „Această perioadă caniculară este suportată greu de animale, tocmai din aceste motive trebuiesc protejate. Se interzice transportul de animale între 11 și 19, de altfel se interzice mișcarea de animale în scopul hrănirii acestora, la pășune, în acest interval orar. Se va asigura apă în cantități suficiente”, a spus Dan Zeicu, director adjunct al DSVSA Satu Mare.

  El a adăugat că animalele trebuie ținute în adăposturi corespunzătoare, ca grajdurile și umbrarele.

  Zeicu adaugă că e periculos și să lăsăm câinii în mașină când mergem la cumpărături.

  „Aproape în fiecare an avem cazuri de căței lăsați închiși în mașini, în parcările supermarketurilor sau mall-urilor. Proprietarii trebuie să știe că acest lucru este total interzis și poate cauza decesul animalului. Trebuie să ne imaginăm un cățel, un animal închis într-o mașină, dacă afară sunt 38 de grade, imaginați-vă că în acea mașină vor fi peste 48, până la 50 de grade”, a explicat el pentru Digi24.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.