sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Amenzi mai mari pentru cei care desenează pe clădiri sau distrug obiectelor aflate pe domeniul public

  de Special Arad | 12 august 2022, 6:23 PM | Administraţie

  1

  Comunicat: Prin Legea 260 din 21 iulie 2022, publicată în Monitorul Oficial nr.744 din 25 iulie 2022, s-au adus modificări și completări la Legea nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în sensul că s-a sporit gravitatea unor fapte, prin majorarea în mod corespunzător a cuantumului amenzilor aferente.

  Astfel, imprimarea de însemne, înscrieri, desene sau imagini fără drept, prin orice mijloace, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună, constituie contravenție, majorându-se cuantumul amenzii de la intervalul 100-500 lei, cât era înainte, la 3.000 – 6.000 lei.

  În același grad de gravitate se situează și deteriorarea obiectelor de folosință comună aflate în locuri publice (bănci, coșuri stradale, locuri de joacă, s.a.), contravențiile de acest fel sancționându-se cu amendă majorată, de asemenea, de la intervalul 100-500 lei la 3.000-6000 lei.

  Ambele fapte sunt prevăzute cu sancțiune complementară de obligare a înlăturării de către contravenient a înscrierilor, însemnelor sau desenelor, precum și cu redarea stării inițiale a bunului deteriorat sau refacerea acestuia, în cel mult 15 zile calendaristice de la data la care sancțiunea devine executorie.

  În cazul neîndeplinirii de cãtre autorul faptei a obligației stabilite, administrația publică locală reabilitează din fonduri proprii bunurile afectate, având dreptul la acțiune în regres împotriva contravenientului.

  Modificarea legislativă intră în vigoare în 24 august 2022.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mda… Pt asta trebuie să-i și prindă cineva !🤔

   … pt. că Poliția Locală amendează, în general, omul gospodar (care, poate, uneori mai și greșeste, dar FĂRĂ REA-INTENȚIE !!!), nu „cercopitecii” și inadaptabilii la Normele de Civilizație, pt care, unica „distracție” (de retardați) este să distrugă munca și bunurile altora …! ☹

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.