duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Amenzi de peste 170.000, în urma protestului neautorizat din fața Parlamentului

  de - | 22 decembrie 2021, 8:15 AM | Naţional

  0

  captură imagine Romanita TV

  Ministerul Afacerilor Interne a informat, marţi seară, că în urma protestului neautorizat care a avut loc la Palatul Parlamentului au fost aplicate amenzi de peste 170.000 lei, fiind efectuate şi cercetări în legătură cu săvârşirea mai multor infracţiuni – distrugere în cazul a patru autovehicule, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional.

  Totodată, conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne, pentru clarificarea tuturor aspectelor referitoare la evenimentul în cauză, ministrul Lucian Bode a dispus Corpului de Control al MAI să efectueze, de urgenţă, verificări cu privire la modul de organizare a dispozitivului care a acţionat în zonă în timpul protestului.

  „Până în prezent, din verificările efectuate, a reieşit că 14 persoane, din cadrul a 6 organizaţii, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică şi s-au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 şi Legii nr. 61/1991. Activităţile de identificare şi sancţionare a participanţilor continuă”, mai precizează MAI.

  Sursa: Agerpres.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.