vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Amenzi de până la 2.500 de lei pentru vânzătorii din Arad care își expun marfa pe trotuar

  de Special Arad | 6 mai 2022, 12:28 PM | Administraţie

  1

  (foto: Poliția Locală Arad )

  Având în vedere faptul că mai multe firme de pe raza municipiului Arad comercializează diferite materiale expuse spre vânzare în afara spațiului comercial, Direcția Generală Poliția Locală Arad, prin Compartimentul Activitate și Control Comercial, aduce în atenția agenților economici obligativitatea acestora de a respecta prevederile HCLM 586/2021 privind Regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale şi al pieţelor în municipiul Arad.

  Conform art.6, alin.(1), lit.c), referitor la Regulile generale aplicabile tuturor categoriilor de activități comerciale care se desfășoară în zonele publice: “activitățile comerciale se pot desfășura strict în perimetrul și pe amplasamentul delimitat, fără posibilitatea de extindere în zonele învecinate”.

  Astfel, extinderea suprafeței de expunere și comercializare în afara zonei autorizate creează disconfort vizual și poate să devină deranjant pentru circulația în spațiul public, precum și pentru realizarea accesului în perimetrul amenajat.

  Agenții economici din municipiul Arad care nu respectă prevederile legale pot fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 2.000 și 2.500 lei, existând posibilitatea achitării sumei de 1.000 lei în termen de 15 zile.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Înțelegem din articol, din „lege” adica, faptul ca perimetrul unității și amplasamentul delimitat, nu cuprinde sub nici o forma spațiul exterior magazinului. Ca atare, conform cărei legislații miliția locala da amenzi dacă iarna nu e deszăpezit trotuarul sau nu e curățenie??? Sau iarna e amplasamentul magazinului?
   Cum se zice, întreb pentru un prieten.
   Prea multa putere și degeaba au gardienii ăștia publici

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.