sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Amendament controversat în Ungaria: oamenii străzii nu mai au voie… pe stradă

  de - | 15 octombrie 2018, 2:43 PM | Internaţional

  1

  Arhivă

  De azi, oamenii străzii din Ungaria riscă închisoarea. Intră în vigoare un amendament constituţional care le interzice să locuiască în spaţiile publice.

  Cei prinşi dormind pe stradă vor primi mai întâi un avertisment, iar în caz de recidivă vor fi trimişi la închisoare sau înrolaţi în programe de muncă. Amendamentul a fost aprobat de Parlamentul de la Budapesta în iunie, dar locuitul pe străzi era delict pasibil de amendă încă din 2013.

  În adăposturile de stat sunt în total 19.000 de locuri. Potrivit unor estimări neoficiale, în Ungaria ar există 30.000 de oameni fără adăpost. Legea este aspru criticată de organizaţiile pentru drepturile omului. ONU susţine că este „crudă și incompatibilă cu legile internaționale privind drepturile omului”.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.