joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Amendă usturătoare pentru o firmă care exploata lemn în apropiere de Moneasa | Foto

  de Special Arad | 10 aprilie 2020, 8:33 AM | Moneasa | Știri Arad

  0

  Comunicat. În cursul zilei de 8 aprilie, comisari din cadrul Comisariatului Județean Arad al Gărzii Naționale de Mediu, împreună cu efective ale Inspectoratului de Polișie Județean Arad – Biroul Combatere Delicte Silvice și a Gărzii Forestiere, au întreprins un control comun pe raza comunei Moneasa, în partizi proprietate privată persoane fizice, aflate în administrarea Ocolului Silvic Privat „Codrii Zărandului”, în vederea verificării legalității activității de exploatare și depozitare a masei lemnoase de către societățile care acționează în zonă.

  S-a constatat că o societate comercială din județul Maramureș, având permis de exploatare pentru doborâturi accidentale, a depozitat pe curs de apă, cât și pe mal, atât pe Valea Rănușei, pe o lungime de aproximativ 1 kilometru, cât și pe Valea Zarea Neagră, pe o lungime de aproximativ 400 metri, o cantitate totală de aproximativ 600 metri cubi de masă lemnoasă, preponderent din speciile gorun și fag.

  Având în vedere că au fost încălcate prevederile Legii 107/1996 – Legea apelor – actualizată în 2019, care interzice „depozitarea în albii sau pe malul cursurilor de apă a materialelor de orice fel”, societății în cauză urmează a i se aplica amenda maximă de 80.000 lei, prevăzută în actul legal amintit.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.